Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte kávu

Od: libor007® odpovědí: 18 změna:
Přátelé, objednal jsem ženě překapávač na kávu. Doporučíte nějakou dobrou zrnkovou kávu popř speciálku v Brně? Je to jen překapávač, takže nepotřebuji kávu z cibetky, ale na druhou stranu bych se vyhnul nějaké kilovce z teska za 60kč :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Výborná je Frolíkova káva. frolikovakava.cz/... Je tam i adresa kde se dá v Brně sehnat.

liska5

U Frolíka v pražírně v Borohrádku jsem párkrát byla. Rodinná firma v domku za obcí. Sedí se na pytlích s kávou a kolem regály se starými pražírnami a mlýnky. Pan Frolík má fousy, jako ti na těch plakátech z 30.let a nabízí třeba i cibetkovou...Tam to voníííí

motak
hodnocení

0x
www.primacafe.cz

lee*
hodnocení

0x
My kupujeme Lavazzu, nejcasteji espresso top class - modry pytel s cervenym koleckem. 1kg ca 380kc.

hodnocení

0x

Já mám ráda Tchibo black white. Z nějakého důvodu ji Hruška čas od času zlevňuje ze 100 na 50 kč, 250g.

hodnocení

0x
doubleshot.cz/...
Koukni jestli tam nějaké Brno je a dojdi ochutnat. Třeba Kenya je hodně dobrá ale každý máme jiné chutě a kupovat půlkilovku bez vyzkoušení, to bys mě pak mohl hodně dlouho proklínat.

hodnocení

0x
www.kamikava.cz a vyberte si třeba sadu k ochutnání.

hodnocení

0x

Musíte to vyzkoušet, každý člověk má jinou chuť. Mně např. chutná Cart d Or, DE Excella a nedávno jsem koupila Billa naše Bio plantážní káva a byla jsem nesmírně překvapena výbornou chutí.

hodnocení

0x

Už několik let máme pořád jiné kafé. Kupujeme po 0,5kg, někdy po 0,25kg a někdy po kile. Střídáme to a máme radost, že objevujeme. Pokud máte kolem sebe kamenou pražírnu tak super, ale dnes jde dobře nakoupit i po internetu odkudkoli.

Naposledy jsme brali 8x0,5kg, takže poštovné se vyplatilo (bylo zdarma) a nejsem takový piják, abych přišel na to, že mi doma kafé leží půl roku (vakuované) a má horší chuť nb když každá značka chutná jinak. :-D Bylo to z kavaprodej.cz

Druhů mají mrtě.

doplněno 18.02.20 15:22:

ajaj, potřebujete asi mleté ne zrnkové :)

hodnocení

Díky za tipy. V Brně je - jak jsem zjistil hned několik speciálek, které si dokonce samy praží. Žena si pár druhů vybrala na ochutnání.

liska5
hodnocení

0x

Ségra kupuje Illy v těch plechových dózičkách, mně chutná Plantážní zrnková Bio z Billy. Obojí stoprocentní arabica. Ta bio je světlejší.

jezevec*
hodnocení

0x
Kafe pijeme fakt hodně. Už jsme vyzkoušeli asi milión značek, ale pokaždé se vrátíme k té samé - Dallmayr Prodomo. Nemáme rádi hodně pražené kávy, jaké nabízejí hlavně italští výrobci, ten Dallmayr je káva absolutně jemňoučká a chutná prostě dokonale. Navíc stojí pár korun, pulkilovku koupíš zhruba za dvě stovky. Kupujeme zrnkovou do automatického kávovaru, ale skvělá je i jenom překapávaná. Fakt upřímně doporučuju.

m123*
hodnocení

0x

Já na to moc nejsem, ale sestra teď chválila Albert excelent Keňa.

hodnocení

Díky za tipy, já sám kafař nejsem, ale ženě jsem chtěl dopřát něco víc, než instantní srágory. Z ženy jsem jen vymámil, že chce arabicu, spíš do hořka, než kyselou. Nemůže turka na žaludek ze zdravotních důvodů, tak pije nějaké ty instanty - neslazené, jen smetana. Filtrovaná jí ale prý nevadí, tak bude překapávat. Presovar pro jednu osobu kupovat nebudeme, překapývač jsem vybral sympatického prcka s 0.6l nádobou.
joudic*

a nebyl by nakonec lepsi french press? moka-konvice-french-press/...

Vybral jsem nahodne, jsou i za 2 kila. Splnuje to co ma a umyte je to hned, kor ty sklenene staci jen vyplachnout a po par pouzitich umyt poradne.. natrikrat to zaleju, zamicham a necham to chvilku stat a zatlacim logr pistem

hodnocení

Ono je toho plno na trhu. Překapávač je přeci jen blbuvzdorný a odzkoušený, papírový filtr dokonale zachytí logr, který žena nemůže.

hodnocení

0x
Přítelkyně pro změnu nedá dopustit na fialovou Jihlavsku. Každý má jiné chutě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]