Přátelé, objednal jsem ženě překapávač na kávu. Doporučíte nějakou dobrou zrnkovou kávu popř speciálku v Brně? Je to jen překapávač, takže nepotřebuji kávu z cibetky, ale na druhou stranu bych se vyhnul nějaké kilovce z teska za 60kč
U Frolíka v pražírně v Borohrádku jsem párkrát byla. Rodinná firma v domku za obcí. Sedí se na pytlích s kávou a kolem regály se starými pražírnami a mlýnky. Pan Frolík má fousy, jako ti na těch plakátech z 30.let a nabízí třeba i cibetkovou...Tam to voníííí
doubleshot.cz/... Koukni jestli tam nějaké Brno je a dojdi ochutnat. Třeba Kenya je hodně dobrá ale každý máme jiné chutě a kupovat půlkilovku bez vyzkoušení, to bys mě pak mohl hodně dlouho proklínat.
Musíte to vyzkoušet, každý člověk má jinou chuť. Mně např. chutná Cart d Or, DE Excella a nedávno jsem koupila Billa naše Bio plantážní káva a byla jsem nesmírně překvapena výbornou chutí.
Už několik let máme pořád jiné kafé. Kupujeme po 0,5kg, někdy po 0,25kg a někdy po kile. Střídáme to a máme radost, že objevujeme. Pokud máte kolem sebe kamenou pražírnu tak super, ale dnes jde dobře nakoupit i po internetu odkudkoli.
Naposledy jsme brali 8x0,5kg, takže poštovné se vyplatilo (bylo zdarma) a nejsem takový piják, abych přišel na to, že mi doma kafé leží půl roku (vakuované) a má horší chuť nb když každá značka chutná jinak. Bylo to z kavaprodej.cz
Kafe pijeme fakt hodně. Už jsme vyzkoušeli asi milión značek, ale pokaždé se vrátíme k té samé - Dallmayr Prodomo. Nemáme rádi hodně pražené kávy, jaké nabízejí hlavně italští výrobci, ten Dallmayr je káva absolutně jemňoučká a chutná prostě dokonale. Navíc stojí pár korun, pulkilovku koupíš zhruba za dvě stovky. Kupujeme zrnkovou do automatického kávovaru, ale skvělá je i jenom překapávaná. Fakt upřímně doporučuju.
Díky za tipy, já sám kafař nejsem, ale ženě jsem chtěl dopřát něco víc, než instantní srágory. Z ženy jsem jen vymámil, že chce arabicu, spíš do hořka, než kyselou. Nemůže turka na žaludek ze zdravotních důvodů, tak pije nějaké ty instanty - neslazené, jen smetana. Filtrovaná jí ale prý nevadí, tak bude překapávat. Presovar pro jednu osobu kupovat nebudeme, překapývač jsem vybral sympatického prcka s 0.6l nádobou.
Vybral jsem nahodne, jsou i za 2 kila. Splnuje to co ma a umyte je to hned, kor ty sklenene staci jen vyplachnout a po par pouzitich umyt poradne.. natrikrat to zaleju, zamicham a necham to chvilku stat a zatlacim logr pistem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.