Ahoj všem, už dříve jsem si všiml, že na houskových knedlících bývají černé tečky, jen jsem to zatím nikdy neřešil. Často jsem ale přemýšlel, z čeho tam ty černé tečky jsou, když se do knedlíků nic černého nedává. Dnes jsme ale měli k obědu knedlíky a zase na nich černé tečky byly, tak jsem si říkal, že zkusím zjistit, co to vlastně je. Všiml jste si toho na knedlících někdo? Nevíte, co by to mohlo vlastně být? Že by event. mák z housek, které se do knedlíků dávají? Děkuji za Vaše názory.
Plíseň ... to mě nenapadlo. Zajímavé je, že to na knedlících bývá často a to, i když je knedlík koupený relativně čerstvý. Ale ty černé tečky mívají takovou sytě černou barvu (skoro, jako by to byl mletý černý pepř).
Nabobtnalá mouka? Zkuste si udělat těsto na palačinky a nechat ho přes noc v lednici. Sem tam černá tečka tam bude taky. Plíseň člověk pozná po chuti jěště dřív, než je vidět.
Zdravím. Pod názvem "houskový knedlík" se prodávají 1) knedlíky s kostičkami housky, 2) místo housky jsou tam burizony. No a ty burizony jsou "pufovaná" zrnka rýže, která leží určitou dobu na "plechu", kde někdy (při vyšší teplotě) dojde na té malé styčné plošce k přichycení zrnka rýže k plechu a vzniká černá tečka. Pak se zrnko nafoukne "napufuje" a tečka na tom běloučkém burizonu vynikne. No a to je to, co vy vidíte na knedlíku. Dřív jsem kupovala sypkou směs na knedlíky v sáčku, kde navrchu byly samostatně nasypané právě ty burizony (a často s těmi tečkami). Myslím, že to je to, o čem píšete. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.