Nejste přihlášen/a.
Zdravim, potřebovala bych poradit, dostala jsem recept od paní z práce na nugátové kuličky, vše jsem dala podle receptu a nechala do druhého dne ztuhnout, ted jsem chtěla dělat kuličky a obalit v ořechách, jenže z toho kuličky dělat nejdou, lepí se to a vubec to není tuhé, poradil by mi někdo, co tam dát aby to ztuhlo? Děkuji
tak mám asi jiný recept, ale ona to dělá každý rok a je to tam i napsané nechat do druhého dne ztuhnout
Znám takový recept co se nechává do druhého dne -já bych vykrajovala mokrou lžičkou kousky , dala do kokosu nebo v čem to budete obalovat a pak tu kuličku udělala v dlani.
Však tak by se to mělo dělat, jenže není to tak tuhé aby to udělalo tvar kuličky a strašně se to lepká...zkoušela jsem si trošičku odebrat a zamíchat do toho pomleté oříšky, ale nic...leda že bych z toho dělala placičky to jediný by asi šlo...
Janulko, zkuste tu odebranou směs, do které jste přidala pomleté oříšky, na chvíli šoupnout na mrazák. Měla by více ztuhnout a třeba se pak bude lépe dařit. Pak nejdříve z každé strany každý kousek obalit a při tvarování do kuličky nasypat ořechy, či kokos (v čem se to obaluje) na i na dlaně, aby se směs nalepila na ruce...Jen mne napadlo, že bych to i takto vyzkoušela...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.