Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepovedené nugátové kuličky

Od: janulka* odpovědí: 7 změna:

Zdravim, potřebovala bych poradit, dostala jsem recept od paní z práce na nugátové kuličky, vše jsem dala podle receptu a nechala do druhého dne ztuhnout, ted jsem chtěla dělat kuličky a obalit v ořechách, jenže z toho kuličky dělat nejdou, lepí se to a vubec to není tuhé, poradil by mi někdo, co tam dát aby to ztuhlo? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ale kuličky se přece tvoří hned - a hotové se nechávají ztuhnout.

janulka*
hodnocení

tak mám asi jiný recept, ale ona to dělá každý rok a je to tam i napsané nechat do druhého dne ztuhnout

hahanaj*

Znám takový recept co se nechává do druhého dne -já bych vykrajovala mokrou lžičkou kousky , dala do kokosu nebo v čem to budete obalovat a pak tu kuličku udělala v dlani.

janulka*
hodnocení

Však tak by se to mělo dělat, jenže není to tak tuhé aby to udělalo tvar kuličky a strašně se to lepká...zkoušela jsem si trošičku odebrat a zamíchat do toho pomleté oříšky, ale nic...leda že bych z toho dělala placičky to jediný by asi šlo...

Janulko, zkuste tu odebranou směs, do které jste přidala pomleté oříšky, na chvíli šoupnout na mrazák. Měla by více ztuhnout a třeba se pak bude lépe dařit. Pak nejdříve z každé strany každý kousek obalit a při tvarování do kuličky nasypat ořechy, či kokos (v čem se to obaluje) na i na dlaně, aby se směs nalepila na ruce...Jen mne napadlo, že bych to i takto vyzkoušela...

hahanaj*

Tak mě napadá, že jste asi nedala pravý 100% tuk, ale jeho nějakou náhražku, proto to neztuhlo .

Tak jedině přimíchat rozdrcené piškoty jak už se tu radí a prostě to budou jiné kuličky ...

hodnocení

0x

jestli je to hodně řídké, dejte do igelit. sáčku pár piškotů, natlouct válkem na nudle a zapracovat do těsta. Někdy jsou másla a tuky takové, řekla bych podivné. Třeba jste na něco trefila.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]