Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký dárek pro novorozence

Od: kikina* odpovědí: 29 změna:

Ahoj,

kamaradovi se narodil kluk a chce to pochopitelne zapít, ovšem nevím jaký dárek mám tomu prckovi koupit, ráda bych i něco do budoucna, co bude mít delší využítí, ale nic takového mě nenapadá, zatím dítě nemam, tak doufám ve Vaše cenné rady. Děkuji

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

Doneste dobrou flašku a na ní přivažte dětské hrkátko. Pokud chcete donést ještě něco, tak balík plínek. Ale nic do budoucna pro dítě, nevíte jaký má maminka vkus a nebude něco opatrovat 3 - 5 let ve skříni.

hodnocení

2x

Knížku pro batolata, to se může hodit za pár měsíců.

liska5

Jo, jo, takový to okusovací plastové leporelo. Dobrý nápad.

rodic
hodnocení

0x

Kiki nezoufejte rada je blízko. V budoucnu jistě ocení nějakou rychlou motorku

dolga*
28.02.20 00:50

*smich*

hodnocení

0x

pokud to chce kámoš jenom zapit tak flaška, plínky, chrastítko

etana*
hodnocení

0x

Příbuzeným novorozencům se dávají třeba malé zlaté mince nebo přívěsky na řetízek, kamarádovu miminu spíš nějakého malého plyšáka jednoduchého tvaru. Flašku nedoporučuji, malé děti pijou mléko, ne slivovici. A plínky fakt nejsou dárek pro dítě, to je jak dávat nevěstě k svatbě vložky

liska5
hodnocení

0x

Kopačák, srandovní tričko s nějakým správným nápisem, hrníček se jménem klučíka,... Plíny se hodí vždycky.

hodnocení

0x
Kupovala jsem teď Vilac zvukové kostky. Nebo moc pěkná a dražší na pořízení pro rodiče a tedy vhodné jako dárek, jsou leporela MiniPedie od Svojtky případně jiná.

16.02.20 18:33
hodnocení

0x

Porsche *slunce*

liska5

Na setrvačník nebo na klíček *smich*

lidus*
16.02.20 20:22

Na kartu*smich*.

hop®
hodnocení

0x

Já bych koupil něco opravdu památečního, co nezestárne, co klučina třeba využije později. Napadá mě třeba stříbrný řetízek s přívěskem podle (nějakého) zvěrokruhu. Po domluvě s rodiči je možný i jiný, vyloženě praktický dárek, založit mu vkladní knížku nebo nějaké spoření, které mu pak v 18 letech bude předáno.

"...nějaké spoření, které mu pak v 18 letech bude předáno"
...a díky inflaci si za uspořený peníz koupí třeba teplé ponožky *smich*.

(Vypadá to jako vtip, ale mám 2 dospělé dcery, tak vím, o čem píšu :().

ladycat*
hodnocení

0x

Já bych podarovala dětskou dečku, cca 80 x 80 cm. Hodí se do kočáru nebo i když si chce sednout na hřišti.

Přívěsky a šperky mi nepřijdou vhodné - nelíbí se mi to a děcko tomu tak do sedmi let nepochopí (holka). Klukovi to bude úplně jedno.

etana*

Zlato se dávalo tzv. do peřinky a dítě to dostalo fyzicky do ruky až větší, velké či dospělé. Jedno jim to je jako malým, jako dospělí ocení hodnotné zlato. Je to prostě tradice, o líbění nejde.

lidus*
hodnocení

0x

Mimčo z rodiny = dárek dle zvyklosti v rodině. Mimčo kamarádů se zapíjí bez dárku tomu děcku ale nic nezkazíte nějakou hračkou pro batolata.

floro*
hodnocení

0x

Ideálně něco, co by si maminka třeba sama nekoupila, protože by nevěděla, jestli by to užila nebo podobně. Ale pak to ocení protože zjistí, že je to fajn. Třeba kousací korále, dřevěná hrací hrazda společně s hrací dekou + rolnička a kopací plyšový míček k zavěšení (jak jsme se skládali kamarádům my ostatní kamarádi na střídačku, nějak se nám během roku narodily děti vzájemně), kreslící stolek z Lídlu je super (to je na pozdejší období), Montesory dřevěné hračky dle věku (taky super), dřevěný zvonkostrom, chytací rybky na magnety, nějakou sadu knížek od Svotky s otevíracími okénky např u nás strašně oblíbené unasdomacz.blogspot.com/... a zvukové knížky (ne ty trapné pastové hrací, ale např ptáci v zahradě, kde na kterého zatlačíte, tak zaspívá, či zvířátka), sadu knížek dle věkové kategorie, sadu malých hracích nástrojů - bubínek, xylofon, klavesy atd., exystují různé hrací trubky - dešťová trubka, hromová trubka, příbojová trubka. No snad toho stačí.

hodnocení

0x

Koupila bych takový dárek do budoucna, protože současných věcí se jim sejde halda od všech babiček a tetiček. Vnoučátka mela knížku se zvířátky a po otevření a vybrlání zvířátka každé vydávalo své zvuky, takže děcko se učilo, když ve městě s tím nepřijdou do styku, nebo nežijí zrovna na farmě. :)

hodnocení

0x
Co nějakou pamětní minci (svatováclavský dukát?) či medaili

hodnocení

0x

Koupila bych album na fotografie, mají přímo pro dítě, je tam jak roste, růžové pro holky, modré pro kluka, hezký dárek a není drahý.

lidus*

Album, to ještě dnes někdo má? Za každý rok vnuček máme fotoknihu.

Fotokniha nebo album...papírové album je fajn, že ho můžete všude vzít ukázat, jsou to většinou menší knížečky s ilustrovanou titulní stránkou. Kupují se ve fotu nebo v papírnictví.

dolga*
hodnocení

0x

Já tedy bych dala obálku dejme s 500 - 1 000 kč. Podle možností.

krtek*
hodnocení

0x

já dával kamarádovi když se vyšpuntil...takovej ten hrací nesmysl nad postýlku...co zatáhneš za šňůrku a chvíli to hraje tu otravnou písničku, aby děcko spalo*smich* mělo to prej úspěch

lee*
hodnocení

0x
Samozrejme chapu ze citite "povinnost" neco dat detatku, ale spis bych se zamerila na rodice. Mimi toho ted moc nepotrebuje, zadny darek stejne neoceni. Jste zena? Znate se i s pani? Pokud jste trochu blizsi znami, vyrobte ji poukaz na 10h jezdeni s kocarkem, nabidnete tyden zehleni plinek (pokud pouzivaji)... Zkuste vymyslet neco pro rodice. Od ted budou "na druhe koleji". Urcite jim to nevadi, ale mam zkusenost ze potesi, kdyz venujete neco jim - a spis na bazi relaxu, pece sama o sebe. Pro prcka vemte kousatko nebo neco takoveho - v DM meli "mic" - takova koule z propletaneho plastu, je to lehoucke a ma to mnoho otvoru ruznych velikosti, pro mimca je to zajimave, hodne maminek si to chvalilo. Do kosmetiky a plen bych nesla, nevite jakou znacku pouzivaji, zda neni nejaka alergie, dnes je leckdo eko bio a pouziva ruzne nekomercni vyrobky, nektere maminky opet latkuji nebo jedou bezplenkovku...

figurek*
hodnocení

0x

pokud jste movitější, pak mu kupte zlatou minci, ať mu ji rodiče schovají.

Neteř má tři holčičky, pokaždé jsme dali do obálky 1000,- Kč.

pi*
hodnocení

0x

Až bude větší 3+, kupte mu řechtačku, dítě Vás bude milovat, rodiče nenávidět.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]