Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Škubánky a hnětač

Od: maky® odpovědí: 12 změna:
avatar maky

Dobré ráno, chci se zeptat, zda jste někdo zkoušel škubánky pomocí hnětače těsta. Trápí mne krční páteř a ráda bych si výrobu škubánků usnadnila, ale již předem mám pocit, že je to pouze o ručním zpracování. Děkuji za radu.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hm*
hodnocení

0x

A čím to vlastně teď děláte? Máme doma něco takovéhleho eshop.tescoma.cz/... a jde to s tím snadno, vpodstatě se párkrát zatlačí dolů a je hotovo. Žádná velká síla a ještě je to správným směrem, vlastně se o to stačí jen jakoby opřít, klidně oběma rukama, hrnec se držet nemusí - dolů neuteče. Podle mne by to mohlo vyhovět. Konkrétní tip na elektrickou věc mě teď nenapadá.

hodnocení

Ano, jasně, dělám to tímto šťouchadlem, které mi posíláte, to jo. Ale pak se to musí dodělat tak, že se hnota tře o stěny hrnce vařečkou, aby tam nebyl žádný kousek a to je právě to, co mi vadí na krční páteř. Ale už je hotovo, zapojila jsem na místo robota dědu. Do teď netušil, jak se škubánky dělají. Děkuji za odpověď.:)

hm*

O stěnu hrnce už hmotu netřu. Nebudu Vám popisovat, jak to šťouchám a zároveň promíchávám, to umíte sama lépe. Když jsou brambory dostatečně uvařené, tak téměř žádné "drobečky" nezůstanou. A ty, co přece zbydou, podle mě právě do škubánků patří. Takže máme trošku jiný pohled na výsledek.

Využít dědu je výborný nápad. Je to bez shánění a nezabírá pak místo v kredenci. :)

14.02.20 09:16
hodnocení

:-D

liska5

Jako bramborovou kaši to pomačkám a pak "dojedu" metlou a šlehání bílků.

id

Uvaření, oloupané brambory přeženu čtverečky na br. salát, šoupnu do pekárny, přidám ingredience, zapnu pekárnu na chvilku a jdu si dopít kafe.Vyleze z toho akorát těsto na škubánky, halušky,...

evan
Díky za skvělý nápad využít pekárnu mě nenapadlo. A přitom se to přímo nabízí.
id

evan - jsem ráda, že jedna má vychytávka se ujme i v jiné domácnosti. Já to mu říkám "vychytávky líné ženy", která denně musí nakrmit rodinu a odmítá stát půl dne v kuchyni, protože má tisíc různých zájmů a koníčků.

kenav

Testo na halusky je jedna vec a škubanky je uplne neco jinyho ale ,,line žene je to jedno

id

Myslím,že obojí se musí míchat , zamíchat, umýchat ( vytvořit těsto) a líná žena to nedělá ručně.*smich* a tak zněl původní dotaz tazatelky, jak si ulehčit práci.

 

hodnocení

0x
avatar marunaa

Doporučuji škubánky v prášku, ty se vždycky podaří a je to v raně hotové. ;)

oetker.cz/...

id

Na chalupě dělám práškové halušky z Kaufu, asi za 16,- Kč. Prášek se zaleje vodou, třikrát zamíchá vařeškou , přes síto naházím do osolené vroucí vody. Vaří se 1 - 2 minuty. Jako rychlovka nemá chybu, ani robot není třeba*smich*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]