Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarádky přítel

Od: aras02 odpovědí: 12 změna:
Zdravím všechny,
chtěla bych poradit jelikož už si sama nevím rady. Uvedu vás do děje. Jde o to že cca před rokem jsem v opilosti měla něco s mým kamarádem, ale bylo to jine, byla tam taková oboustranná jiskra o které jsme oba věděli. I presto asi za měsíc začal chodit s mou velice dobrou kamarádkou, se kterou už předtím chodil často ven,ale moc si nerozuměli. No uběhl skoro rok a stále jsou spolu.Vidame se všichni 3 každý den, takže jsme stále v kontaktu. Ale teď nastává ten problém. Z ničeho nic se ten kamarád začal chovat divně, a začal to na mě zase zkoušet. Cítím určité sympatie ke mě z jeho strany. Hodně si toho všimli i ostatní . Kamaradka je dost naivní a nic mu neřekne , vždy se jen usměje jakoby nic. Upřímně nevím co mám dělat , jelikož vždy jsem k němu něco cítila ale je mi to hrozně blbe vůči kamarádky a i vůči sobě. Buď ho ignorovat a odhánět ho od sebe nebo do toho jít i přesto že má holku( mou dobrou kamarádku) se kterou mu to poslední dobou neklape. Děkuji za odpovědi .

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
A co kamarádka? Je do přítele zamilovaná? Brala by to od Vás jako zradu? Nevadí Vám přijít o dobrou kamarádku? Co kdybyste byla v kůži své kamarádky Vy?
Třeba stačí počkat, až se rozjedou, třeba už na něm kamarádce nezáleží, můžete se zeptat.
Také jsem měla jednu takovou kamarádku. Kluka mi tenkrát nepřebrala, ale chtěla.. Dnes není ani ten kluk a ani ta kamarádka.. Ona si toho tenkrát v životě bohužel zvrtala trochu víc, špatná rozhodnutí.. Do dnes mě to umí zamrzet..
aras02
hodnocení

No kamarádka se hodně změnila, jelikož jejich vztah byl že začátku založen pouze na sexu a ten kamarád chtěl vztah jenže průběhem času se to obrátilo. Kamarádka je těžce zamilovaná a mu je to tzv. na párku- Podle mého názoru. Kamaradka se od naší party hodně vzdálila a úplně měla změnu osobnosti. Úplně jiný člověk ale ve zlem smyslu. I presto že se ke mě nechovala úplně fajn bych ji něco takového nemohla udělat . Jenže to tak nějak rika můj mozek , ale srdce a pocity myslí úplně jinak.

ares02 :

Taky se stává, že když jedna z kamarádek začne vztah s přítelem druhé kamarádky, tak ta druhá kamarádka se může začít různě mstít, za domnělé "rozbití" vztahu. Jak jste napsala, vztahy nelze řešit jen rozumově. A pokud Váše kamarádství s tou kamarádkou už není takové jako dřív, tak tím to máte jednodušší. Ale není vyloučeno, že časem se Vám může stát to samé, a sice že ten dotyčný Vás taky bude mít převážně na sex.

hodnocení

2x

je třeba si položit otázku zda za to ten kluk stojí abys přišla o kamarádku?

asi bych ho odpálkoval šanci měl tu nevyužil a začal si radši zas stvou kamarádkou a tebe vzal jako příjemný bonus

ted to zkouší zas a dle mě chce tvou kámošku jen naštvat a vás rozeštvat ;)

Já si myslím, že ten dotyčný není moc solidní, protože s tou kamarádkou se (zatím) nerozešel a jakoby "testuje" zájem pisatelky. Ani bych se nedivil, kdyby měl ještě nějakou jinou holku (kterou ty dvě kamarádky neznají), popř. i víc holek, třeba na občasný sex.

Myslím si, že takové vztahové "trojúhelníky" spíše končívají tak, že nejdřív se dotyčný rozejde s jednou, po nějaké době i s tou druhou a poté po delší době se ty dvě smíří a ta první té druhé odpustí, protože převáží pochopení, že ten dotyčný nestál za to,aby to zničilo jejich dlouhodobé kamarádství.

aras02
hodnocení

Znám ho dlouho a vím že je to hodný kluk , když nepočítám to co se děje se mou i když je zadaný . Spíš je tam dilema že možná si rozumíme dost jako kamarádi a máme společné zájmy a tak , tak to možná nemusí klapat ve vztahu kdyby se náhodou rozešli a on by do toho chtěl jít. Nechám tomu čas a uvidím. Sama nevím jestli mi to za to stojí...

aras 2 :

Já jsem psal samozřejmě jen domněnky, protože osobně nikoho z vás neznám. Taky je samozřejmě možné, že on by se s tou Vaší kamarádkou chtěl rozejít, ale zatím nemá jakoby "odvahu" jí to "natvrdo" říct nebo jí na to možné chce připravit "postupně" . Jednou jsem jel v tramvaji a nějaké dvě holky se bavili o jejich společné kamarádce. A ta jedna řekla té druhé: ona nevěděla, jak se rozejít s přítelem, tak odjela dělat au pair do USA. I to se někdy stává.

hodnocení

2x

Vztahové "trojúhelníky" se samozřejmě můžou vyvinout různě.

Myslím si, že převážně to bývá tak, že když jedna kamarádka začne mít vztah s přítelem druhé kamarádky, tak následkem je konec kamarádství buď napořád nebo minimálně na dost dlouhou dobu, i když to v tom vztahu "skřípalo" a stejně by ten vztah nevydržel. Ta kamarádka, které se vztah "rozpadl" , to totiž může vnímat jako určitou zradu.

Navíc, jak vidíte ve Vašem případě, tak ten dotyčný nemá problém, snažit se začít vztah s Vámi, i když s kamarádkou se (zatím) nerozešli. Takže pokud si s ním něco začnete, tak riskujete, že po nějaké době se Vám může stát, že nebudete mít ani tu kmarádku ani vztah s ním. Ale co by kdo měl udělat, to se samozřejmě nedá "vyvěštit z křišťálové koule".

Kdybych byl v takové situaci, tak bych si nezačal vztah s holkou, která by to na mě začala "zkoušet" a přitom by se nerozešla s kamarádem, protože to nepovažuju za solidní přístup. Ale radit někomu, co by měl dělat, to lze těžko, protože ve vztazích jsou hodně důležité city. Vztahy nelze "vyhodnotit" jen rozumově.

hodnocení

2x

Zdravím. Zkuste se na to podívat ze strany Vaší kamarádky. Myslím, že Vám by také nebylo dobře, kdybyste byla v roli té své kamarádky. S někým byste měla vztah, milovala ho a on si chtěl začít s jinou. Pokud jste dobré kamarádky, nekažte si přátelství k vůli někomu, kdo by Vám mohl časem snadno udělat totéž co jí.

rytir
hodnocení

0x

Tu je rada jediná. Když ti udělá děcko,tak už bude jen tvůj

Tak to není vůbec jisté.

asd1
hodnocení

0x

On mi nepřijde jako solidní partner do budoucna, tak bych dal přednost kamarádství = jasně bych mu řekl že je kamarád a nic víc a toho bych se držel.. A pokud vztah, tak jedině když se oni sami rozejdou (tj. ne kvůli tobě) a nedají se ca do půl roku zase dohromady...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]