Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí, kolikrát denně jíst

Od: anonymka odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, nějaký rady jak zhubnout? Kolikrát denně mi doporučíte jíst? A jak dlouho je podle vás vhodné cvičit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hubnutí je o stravě - o počtu kalorií, nikoliv o počtu jídel a co jíte. Můžete jíst cokoliv, pokud vám vyjde kalorický deficit, aby tělo hubnulo. Ten deficit by neměl být moc velký, ale rozumný. Třeba -200kcal/den.

Pokud budete jíst rohlík s bůčkem klidně zhubnete, ale musíte ho sníst adekvátně = budete mít hlad. Pokud budete jíst jen zeleninu = nedokážete sníst dost, budete přecpaná a kalorie budou chybět. Musíte si najít něco uprostřed. :)

Hodně lidí volí to, že vynechá přílohy a jí jen maso a zeleninu. Dává to smysl, protože ušetříte dost kalorií za přílohu a přitom zelenina jich tolik nemá, ale není to vůbec nutné. Nejjednodušší je začít tak, že vynecháte máslo a co nejvíce tuků ze stravy. Dá se jíst i suchý rohlík se sýrem apd. A že v sýru je hodně tuku zase tolik nevadí, nějaký tuk je potřeba sníst. Vynecháním másla z jednoho rohlíku ušetříte až 100kcal a to je dost.

liska5
hodnocení

2x

Uvědomuješ si, že nevíme, jestli jsi děcko nebo stará paní? Jestli máš obrovskou nadváhu, nebo chceš shodit dvě kila? Jestli nemáš nějakou nemoc, nebo máš jen málo pohybu?

Každopádně se doporučuje snídat a pestře a né sladké. Velké mezery mezi jídly mohou vyprovokovat tělo, že si tvoří zásoby, ukládá tuk. Tak jíst raději co 3 hodiny, Svačiny jen ovoce nebo kefír. Důležité je vyhýbat se kyselinotvorným potravinám, jako cukr, sladkosti a slazené nápoje, uzeniny, instatní polévky, pečivo z bílé mouky ,příliš masa, tropického ovoce. Chce to zmenšit přílohy, omezit tučné, a jíst hodně zeleniny, hlavně listové. Více pít, sklenici vody mezi jídly. K zeleninové stravě ryby, ořechy nebo mandle a panenské oleje, ať máš dost minerálů a vitaminů.

K odbourávání tuků je potřeba dlouhodobý výkon nízké až střední intenzity delší, jak 45 minut. To znamená túry, výjezdy na kole,plavání, tanec, klus prokládaný chůzíí a přidat cvičenáí na tvarování postavy. A s sebou jen lehkou svačinu s převahou zeleniny.

hodnocení

2x
Není to o tom kolikrát jist, ale co jíst. Můžete jist i 7x denně a budete hubnout bez problémů. A ještě ušetříte. Já už jsem to tady popisoval milionkrát, tak někde v historii to bude, stačí použít vyhledávání. Hlavně nedejte na nutriční poradce, oni si vás zváží, změří a ušijí vám jídelníček přímo pro vás na míru, jenže ty pochody v organismu fungují u všech lidí stejně. Ještě vám nabídnou nějaké jejich přípravky na zaplnění žaludku a oklamani mozku a tím ještě zpomalí metabolismus. Co velmi rychle zrychlí je úbytek peněz z peněženky. Za rok zjistíte o kolik jste přišla peněz a na váze jen o pět kg, přičemž tohle se dá sundat za jeden měsíc úplně s úsměvem na tváři a ještě ušetříte. Stačí používat rozum. Nerozumím tomu, proč dnes lidi potřebují osobního bankéře, osobního pojistovaka, osobního právníka, osobního výživového poradce atd atd. Za chvíli se už sami ani nev...u

hodnocení

0x

Tady se toho moc nedovíš. Najdi si šikovného výživového poradce, ten ti velmi dobře poradí, jak na to.

nutricni
hodnocení

0x

Dobrý den, buďte prosím chytřejší a nehledejte, prosím "zaručené"rady na internetu, protože byste mohla také dopadnout takto: novinky.cz/...

Pokud máte zájem redukovat hmotnost obraťte se výhradně na nutričního terapeuta! My víme, co děláme a navíc jsme to vystudovali :) Zde Vám ani já nemohu poradit, jelikož neznám Vaši hmotnost, výšku, věk, anamnézu, stravovací návyky, hodnoty glykémie, potravinové alergie, příčinu obezity...

hodnocení

0x

Podle knihy Domácí krabičková dieta se dá hubnout pozvolna bez velkého hladu a chutí. je tam mnoho jídelníčků pro normální lidi / běžná jídla/ a receptů.Vše je propočítané. Jí se 5-6x denně, můžete si ledacos zaměnit, pokud něco nemáte ráda, kluk to drží a za týden ubývá cca 2-3 kg, ideální rychlost. Nutriční terapeuti akorát tahají z lidí peníze a řeknou vám to stejné, co se dočtete všude jinde. Kdysi jsem dokonce navštívila obezitologickou poradnu a mohu říci, že to já jsem proti nim erudovaný odborník. nedali mi ani energetické tabulky potravin, vše si najdi, tak proč k nim chodit, že? A jinde vám to sice nahledají sami, ale za tisíce korun. Dnes se vydělává na všem.

ivanabe
hodnocení

0x

Je to strašně individuální, každému vyhovuje jiný typ stravování. Za sebe doporučuji omezit karbohydráty - tzn. pečivo, přílohy. Naopak se nebát tučných výrobků - tučnější jogurty, sýry. Kvalitní maso. Hodně zeleniny, ovoce spíše dopoledne. Důležité je také primárně odbourat cukr z pití - pít vodu (s citronem), nebo jak je zmíněno v článku, zelené čaje. Cvičit samozřejmě také, můžete začít s pilates, nebo delšími procházkami :) Hodně zdaru!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]