Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumím si zavést tampon

Od: kristy* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, zdravím všechny. Upřímně, je mi fakt trapně. Hodně trapně. Ale vim, že jinde mi nikdo nepomůže. Není mi totiž už 15, abych se zeptala kámošky, mámy, nevim... Zkrátka nikdy jsem nepoužívala tampony, protože mi to nešlo, nevěděla jsem, jak si zavést tampon. Celkově, do vagíny jsem si nikdy nic nestrkala. A ano, pohlavní styk jsem měla.. Asi jsem divná. Dneska jsem se rozhodla, že to po letech zase zkusim. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem to dělala dvě hodiny. Bez úspěchu. Navíc ani prostě na netu youtube, nikde jako pro mě nestačí ty obrázky a tohle.. Prostě nevim. Nevim, pod jakým úhlem mam zasunout. Měla bych znát anatomii, ale bohužel. Nevím, jestli spíš nahoru, nebo dozadu k zádům, jak hluboko, nevim. Nějak jsem ho zavedla, víceméně jsem ho ani necítila, ale konec byl u začátku vaginálního otvoru. Prostě nešlo to dál. Cítila jsem pořád odpor, ať jsem se snažila zatlačit kterýmkoloiv směrem. Když se maličko posunul, pak šel zpátky. Myslim, že jsem ho nacpala moc "naležato", protože pak když jsem se dotkla pochvy, tak jsem měla ty pysky úplně tvrdé, prostě pouhým dotykem rukou zvenku jsem cítila pod ten tampon, vyhmatala jsem ho. Pak když jsem se vyčůrala, tak nasákl a vyskočil. Jako že jsem si ho nastrčila až k trubici, nebo prostě jak kousek koukal tak nasál? Přijdu si fakt strašně hloupě... Měla jsem i nejmenší velikost, ten velký bych nenarvala v životě nikam. Také jakmile kýchnu nebo smrkam, tak ten vnitřní tlak ho vysune ven. Zkusím druhý pokus dneska, ale fakt nevim... A další, zkoušela jsem i všechny polohy. V sedě na wc, s nohou na vaně, ve stoje, předklonu... Nic... Nenávidim menses, nenávidim vložky, ty nepoužívám, přijdu si jak s plenama, je to tak hnusný pocit, takže používam intimky, což samozřejm znamená hodně, hodně hodně často měnit a hodně často se i stane, když je to první dny silnější, že proteče logicky... Někdy si dam třeba dvě na sebe, ale i tak... Nosim tanga, takže pořád je to lepší pocit než klasické vložky. Vim, že když se naučim používat tampony, tak menses mě přestane tak strašně omezovat... Přijdu si hodně trapně. Ale je to tady anonymní a věřim, že se mi tu nikdo nevysměje, už jsem tu psala leccos... Budu šťastná, když mi některá z vás poradí, pomůže... Zjevně to potřebuju i dost popsat jako pro blbečky... :( Ale jsem fakt něešťasná a přijdu si jak trouba totální.

Děkuju mockrát...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

Nezkoušela jste všechny polohy. Jednak použijte nejmenší velikost a tampon s aplikátorem, pak aplikátor můžete potřít lubrikačním gelem. A teď přije to hlavní, zkuste polohu v leže, kdy pokrčíte kolena a chodidly se opíráte o podložku, přičemž nadzdvihnete pánev. Tak se stěny pochvy od sebe oddálí, může se tam dostat dostat i trošku vzduchu a zavést tampón je snadné. Není to poloha pro veřejné záchodky, ale pro klid doma, kdy se naučíte, že tampon zavést lze. Pak to půjde i ve stoje.

Panna nejste, pohlavní styk jste měla, takže jste si vyzkoušela, že do pochvy se s přehledem vejdou věci mnohem větší než menstruační tampon velikosti mini, který má průměr 1cm a délku asi 4cm. A aspoň ten prst si dovnitř strčit zkuste, je s podivem, že dospělá žena žijící sexuálním životem, nezná svoji anatomii.

hodnocení

4x
Dobrý den, většinou bývá problém v nedostatečném uvolnění. Zkuste si pořídit tampony s aplikatorem. Aplikátor zasunete do pochvy dle návodu a jedním prstem zatlačite na pohyblivý konec, který tampon zasune na správné místo. Zvolte si pro Vás pohodlnou polohu, volně dychejte a uvolněte se.
Pokud jste si do pochvy nikdy nic nezasouvala, pak zkuste svými prsty pochvu zevnitř prozkoumat. Není nad to, znát své tělo...

hodnocení

1x
Zní to divně, ale kdybych se učila zavádět tampon, vsedě bych zkusila zavést starou tenkou čistou fixku, víčkem ven. Tak zjistíte ideální úhel, je delší než prst. Zkusila bych úhly, co mne zajímají, abych věděla, o který záhyb v nějakém směru se zasekává uvnitř. Nejdále opatrně vsunutý dovnitř bych chycením fixu u pochvy i změřila pro svou jistotu, že se tampon vejde. Zapamatovala bych si úhel. (Není problém si vzít i zrcátko.) Fixu bych pak očistila a zahodila.
Spodek tamponu se vždy musí vsunout až za záhyb u poševního vchodu, co je vzadu v pochvě, tím se zajistí proti vypadnutí. Záhyb ho drží, takže nemůže být tampon vidět v zrcátku. Ale to jsem neokukovala.
Bez vložky v tu dobu nevycházím, protože tampon nikdy nefunguje jako špunt a nevidím na něj. Nevím, kdy prokápne, jen tipuji. A v práci nelze jít v přesně mnou určenou minutu na WC a nervovat se tím. Já potřebuji jistotu.
Nelze se ale pak štítit kvůli zašpinenému prstu.
Pro použití menstruačního kalíšku je dobré vědět, kde přesně máte děložní čípek. Některé ženy ho nepoužijí.

hodnocení

0x

Potíže asi vyplývají z toho, že je tampon zavedený jen na kraj nebo máte sníženou dělohu. To by vysvětlovalo, že při kýchnutí a zakašlání děloha ještě pooleze níž a tampon vytlačí. To bývá důvod pozdější inkontinence moče- učůrnutí při kašli atd/ zvýšení nitrobřišního tlaku/ Zkuste to znovu a když to nepůjde, můžete se jít poradit ke gynekologovi, aby vyloučil problém v orgánech. Tedy po vlastních zkušenostech si vůbec nedovedu představit, že lze při menzes nosit tanga a intimku. Mě nestačily 3 vložky za sebou. Ale těch 5 dnů se to dá vydržet...jste holčičky rozmazlené.

liska5
hodnocení

0x

Tak si zvykněte na vložky. Vyzkoušejte více značek. Některé druhy jsou hodně dobré. Za nás tampony nebyly, vložky jen jeden druh bez folie a lepicí pásky... A taky jsme přežily.

ladycat*

Taky bych vám poradila, zvyknout si na vložky. Jsou i hodně tenké vložky.

hop®
hodnocení

0x

Jako chlap s tím nemám zkušenosti, takže praktickou radu nedám.
Ale jistě chodíte na pravidelné prohlídky ke svému důvěryhodnému gynekologivi. Když se mu se svým problémem svěříte, měl by Vám poradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak si zavést tampon
Otázky na téma jak zavést tampon
Otázky na téma zavedeni tamponu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]