Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak dlouho vydrží smažený řízek poživatelný? Nebude v lednici, ale při pokojové teplotě mezi chleby. Jde mi o to, jak dlouho s ním můžu počítat, abych si naplánoval jídlo na dlouhou cestu. Vydrží i 3 dny? Dva snad určitě.
Moc děkuji
Myslím si totéž - nejdéle ty 2 dny. A i kdyby vydržel déle jedlý, nebudil by svým vzhledem žádnou chuť ho sníst. Byl by takový rozmáčený,vybledlý, matlavý...![]()
Pokud jedete někam na výlet, udělejte si ho večer a další den snězte. Jinak za mě je nejlepší řízek vždycky jen čerstvý, právě vytažený z pánvičky a osušený na ubrousku.. Vím ale, že to vždycky nejde. Jaga.
Zdravím.
Asi takhle, druhý den bych ho ještě jedla, samozřejmě pokud by byl uložen v relativním chladu.
Třetí den ani náhodou ![]()
hele když je hlad...tak i tři dny starý řízek v kufru auta přišel k chuti a přežili jsme bez uhony
U nás nevydrží řízek déle, jak půl hodiny. Děti ve vývinu, já pažravej.![]()
Ale vážně. Záleží na způsobu uskladnění. Průšvihová může být za jistých okolností právě přítomnost řízku mezi chleby. Onehdá jsme se ženou vyrazili do Řecka autobusem. Řízek v chlebu nepřežil cestu. Zřejmě jsme řízky dali mezi chleby ještě trochu teplé, působilo to jako urychlovač. Krajíce zevnitř zelené plísní. Za nějakých 30 hodin...
Manželka usmažila řízky,odjeli jsme v pátek na chalupu.Dojedli jsme je v pohodě ještě v pondělí.Déle je uchovávat nemá smysl.I když fyzicky vydrží,čtvrtý den už se přejí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.