Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak dlouho vydrží smažený řízek poživatelný? Nebude v lednici, ale při pokojové teplotě mezi chleby. Jde mi o to, jak dlouho s ním můžu počítat, abych si naplánoval jídlo na dlouhou cestu. Vydrží i 3 dny? Dva snad určitě.
Moc děkuji
Myslím si totéž - nejdéle ty 2 dny. A i kdyby vydržel déle jedlý, nebudil by svým vzhledem žádnou chuť ho sníst. Byl by takový rozmáčený,vybledlý, matlavý...
Pokud jedete někam na výlet, udělejte si ho večer a další den snězte. Jinak za mě je nejlepší řízek vždycky jen čerstvý, právě vytažený z pánvičky a osušený na ubrousku.. Vím ale, že to vždycky nejde. Jaga.
Zdravím.
Asi takhle, druhý den bych ho ještě jedla, samozřejmě pokud by byl uložen v relativním chladu.
Třetí den ani náhodou
hele když je hlad...tak i tři dny starý řízek v kufru auta přišel k chuti a přežili jsme bez uhony
U nás nevydrží řízek déle, jak půl hodiny. Děti ve vývinu, já pažravej.
Ale vážně. Záleží na způsobu uskladnění. Průšvihová může být za jistých okolností právě přítomnost řízku mezi chleby. Onehdá jsme se ženou vyrazili do Řecka autobusem. Řízek v chlebu nepřežil cestu. Zřejmě jsme řízky dali mezi chleby ještě trochu teplé, působilo to jako urychlovač. Krajíce zevnitř zelené plísní. Za nějakých 30 hodin...
Manželka usmažila řízky,odjeli jsme v pátek na chalupu.Dojedli jsme je v pohodě ještě v pondělí.Déle je uchovávat nemá smysl.I když fyzicky vydrží,čtvrtý den už se přejí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.