Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název materiálu, oděvní látky

Od: blesik® odpovědí: 5 změna:

Může někdo poradit název oděvní látky, chladivé, splývající (trochu jako "živé"), připomínající trikotýn s elastanem? Mám z ní velmi příjemnou tuniku, bezvadná k moři, ale viněta už chybí. Ráda bych sehnala stejný materiál. Je velmi klouzavá, při volném střihu tuniky ji pomalu na sobě necítím, natož abych se v ní potila. Děkuji. Blešík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

0x

Napadá mě viskóza, mám z ní letní šaty, halenky i kalhoty a bezva se nosí. A je opravdu chladivá, splývavá a příjemná na těle.

hodnocení

Zkoušela jsem na stránkách módy vizuelně zjistit jestli to není polyester nebo viskóza, ale vidět to není. Tato látka je stejně kluzká i zespodu. Je to ono? (Dala bych Vám ohodnocení, ale už to asi nefunguje? Dlouho jsem tu nebyla.)

hodnocení

Tak viskóza to asi taky nebude, šijí se z ní i turecké kalhoty a to připomíná bavlnu. Tato látka je na omak fakt studená, natahovací, jako na př. na nějaké spodní kalhotky, nebo tenké plavky.

hodnocení

0x

Hedvábný kredpešín,neboli pravé hedvábí?Nepleťme si ale hedvábí co lze koupit u nás a jen se za něj vydává. Přírodní pravé hedvábí má jiné vlastnosti a lze ho koupit jen ve vybr. obchodech a je dost drahé,ale necítíte na sobě ušité věci z něj.Já kdysi měla šaty z tohoto ušité a byly velmi dlouho krásné a zaviděníhodné

hodnocení

Díky za ochotu pomoci, ale takový luxus pro práci na zahradě nepoužívám. Po delším hledání jsem objevila na starých chladivých šatech cedulku 100% polyester, ale ty mají strukturu zmačkané látky, jako když to připečete žehličkou. Tunika na jejíž materiál se ptám je hladká, tenká, klouzavá a pružná. Nevím, nakolik by byla prodyšná pokud by nešlo o velmi volný střih, takto však funguje úžasně. Možná je to taky polyester, ale jiné struktury, nevím. Asi ji vezmu do obchodu, jestli mi někdo určí, co je to za materiál. Je stále jako nová, ani vzor nevybledl, jen paspulka kolem výstřihu (z jiného materiálu) bledne. Na obou stranách je krásná mandala, bohužel TV Product ji už neprodává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]