Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvanlivost tataráku

Od: romap odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,
jak dlouho vydrží namíchaný tatarák? Jde mi o to, když ho udělám a nesním celý, jak dlouho v lednici vydrží. Jakou má trvanlivost?

Díky!

Trvanlivost tataráku

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V nějaké reality show se Zdeňkem Pohlreichem jsem jednou zaregistroval informaci, že čerstvě mleté syrové maso by se mělo zpracovat nejpozději do dvou hodin. Takže ani tatarák bych neskladoval déle.

kepler*
hodnocení

3x

Můžu s čistým svědomím prohlásit, že pokud je tatarák ve vzduchotěsné dóze s klipama, tak vydrží při 3 - 4oC čtyři dny. Dělám to tak běžně. Samozřejmě lepší je čerstvý, ale rozdíl pozná jen fajnšmekr. Ta spousta koření dobře maskuje.

figurek*
hodnocení

1x

záleží na tom, co ještě v ledničce skladujete. Salmonelóza umí být rychlá.

Já bych z nesnězeného a do ledničky uskladněného zbytku raději udělal karbenátek.

hodnocení

0x

Když si ochutím tatarák k večeři, dojím zbytek max. druhý den, později už bych to nejedla. Je to přece jen syrové maso a jak už psal rádce přede mnou, byla by pak jistější ta tepelná úprava. Jaga.

jezevec*
hodnocení

0x

Namíchaný tatarák bude poživatelný tak max. 3 - 4 hodiny po namíchání. U samotného masa bych to do druhého dne klidně risknul...

hodnocení

0x

Podle EU do dvou hodin. Podle selského rozumu tak 12-16 hodin pokud tam není syrové vejce, což asi je.

hahanaj*
hodnocení

0x

co nesníme už neskladuji ani chvíli -letí do koše

floro*
A neni lepší z toho udělat karbenatek nebo hambáč? Bože, kam se podél selský rozum a úcta k potravinám.

zkopp
hodnocení

0x

Kompletně namíchaný tatarák t.zn. i se žloutkem dojídáme k večeři druhý den. Nikdy se nevyskytly žádné problémy. Pochopitelně pouze sděluji svůj názor a nikomu tento postum nedoporučuji. Zdeněk

hodnocení

0x

Za komunistů, když jsem byla mladá, jsme se kamarádili s jiným párem mladých manželů a scházeli jsme se každý týden na kanastu. Jednou u nich, jednou u nás. A pokaždé ti co přicházeli, nesli s sebou něco dobrého k jídlu. Kamarádka dělala výborný tatarák a byla to dokonce její specialita, na kterou jsme se vždy všichni těšili. A její tajemství výroby spočívalo v tom, že ho vždy udělala den předem, dala do zavařovací sklenice a nechala pěkně proležet do druhého dne v lednici až do večera. No a to jsme všichni baštili s křupavým, čerstvě opečeným chlebem na sádle, pomazananým česnekem. No a to jsme tak dělali několik let a nikdy nám nic nebylo. Žádnou salmonelózu jsme nikdy nechytili. Ale nikomu to neradím, jen konstatuji prožitá fakta. ;)

A dodnes si dělám takové kuličky z mletého masa. Maso si ale melu sama, chutím i vajíčko tam dám a nechám směs hezky v lednici proležet a pak si třeba i 3 dny ubírám a dělám si kuličky buďto v páře, nebo opékám v té fritéze a zatím se mi ještě nic nestalo.

peterko
hodnocení

0x
chladničku mám na 4-6° nikdy viac aj pre steaky atď, mäso a vajcia z dobrého zdroja a správne skladovane. Bezne jedavame po 24h, stalo sa aj 48h ale to je už podľa mňa na hrane.
Tatársku zdar.

hodnocení

0x

Když množství přeženu a dávám výslužku, pak natlačím do malých skleniček. Vyženu vzduch. A pak v poho 2 dny vydrží. :-D Táta měl rád, druhý den udělal jakoby bochánek a osmažil na téměř suché pánvi, cca 2 minuty z každé strany a s topínkou si pochvaloval luxusní snídani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma maso na tatarák

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]