Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak dlouho vydrží namíchaný tatarák? Jde mi o to, když ho udělám a nesním celý, jak dlouho v lednici vydrží. Jakou má trvanlivost?
Díky!
Za komunistů, když jsem byla mladá, jsme se kamarádili s jiným párem mladých manželů a scházeli jsme se každý týden na kanastu. Jednou u nich, jednou u nás. A pokaždé ti co přicházeli, nesli s sebou něco dobrého k jídlu. Kamarádka dělala výborný tatarák a byla to dokonce její specialita, na kterou jsme se vždy všichni těšili. A její tajemství výroby spočívalo v tom, že ho vždy udělala den předem, dala do zavařovací sklenice a nechala pěkně proležet do druhého dne v lednici až do večera. No a to jsme všichni baštili s křupavým, čerstvě opečeným chlebem na sádle, pomazananým česnekem. No a to jsme tak dělali několik let a nikdy nám nic nebylo. Žádnou salmonelózu jsme nikdy nechytili. Ale nikomu to neradím, jen konstatuji prožitá fakta.
A dodnes si dělám takové kuličky z mletého masa. Maso si ale melu sama, chutím i vajíčko tam dám a nechám směs hezky v lednici proležet a pak si třeba i 3 dny ubírám a dělám si kuličky buďto v páře, nebo opékám v té fritéze a zatím se mi ještě nic nestalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.