Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na pár věcí, například nevíte někdo co je dobré na kudrnaté vlasy? Mám totiž uplné pružiny a chtěla bych mít rovné vlasy jenže žehličkou je stále zatěžovat nechci..
Také by mě třeba zajímalo jestli nevíte jak odstranit takové drobné jízvičky po černých tečkách které mi zůstávají a nevím co s nimi..
Budu moc ráda za každou radu
Vidím že naše poradkyně neodpovídají, tak odpovím já.
Kudrnaté holky co to vyvádíte? Zadarmo máte na hlavě to, za co by jiné daly všechny prachy a ještě k tomu by přidaly i půl království, kdyby ho měly.
Já o tom něco vím, protože jsem doma měl holky rovnou čtyři a takovéhle existenční problémy se u nás řešily dnes a denně.
Od té doby vím, že kudrny jsou vrozené, způsobené tvarem příčného profilu vlasu, který není kruhový, ale eliptický, případně úplně zplácnutý a ještě k tomu promáčknutý do tvaru piškotu. Bohužel není ani šampon, ani žádná vodička, která by tento profil srovnala dokulata. Rovný tvar vám udrží jen nějaké ne zrovna laciné chemické výztuhy bez trvalejšího účinku.
Měla jsem většinu života kudrnaté vlasy. Dělala jsem s nimi neuvěřitelé věci, abych je narovnala. Pak jsem se někde dočetla, že je to zbytečná námaha. Na řezu jsou některé vlasy dokonale kulaté, ty mívají Asiaté, tedy vlasy rovné. A některé vlasy, na řezu kousek kulaté a kousíček ploché nebo oválné. Tedy nemohou růst rovně, stejným směrem. Snahu o rovné vlasy, které tenkrát byly ve veliké módě, jsem vzdala. Našla jsem střih, kdy účes vypadal jakž takž. Pak, při chemoterapii vlasy vypadaly a narostly nové. Slabší a kudrnaté. Když je mám nakrátko, tak jsou jen vlnité, ale když poporostou, jsou sušší a kudrnaté. Ale dobrý sestřih, kulatý krtáč a fén, z nich udělají uspokojivý účes.
Dobrý den, na vlasy si nechte u odborníka aplikovat keratin, je to sice nákladnější, ale funguje to.
A nebo dobrý střih na typ vašich vlasů.
Známá jezdí šedesát kilometrů každý měsíc do nějakého salonu na rovnání kudrnatých vlasů. Drahé to je a není to vůbec ono. Mně se ty její vyžehlené vlasy zdají nepřirozené, takové tuhé, jak nějaká umělá hříva. Přitom při jeji malé postavě by jí víc slušel krátký kudrnatý sestřih. V jednom filmu to tak měla Iva Janžurová. A k tomu decentní líčení. Já bych zvažovala tímto směrem. Fakt kvalitní elegantní krátký kudrnatý účes, možná ho přibarvit, abyste byla typ. Chce to dobrou kadeřnici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.