Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, dělám z kupovaného chlazeného těsta žloutkové řezy, na něž potřebuji 3 stejně velké placky. Těsto se mi vždy stáhne a každá placka je jinak velká. Vyzkoušela jsem do trouby chladné i předehřáté, na plech suchý i vymazený, na papír, propíchat i ne, těsto ihned z lednice i pokojová teplota - trouba elektrická - pečení pomalu i rovnou na 180 - 200oC. Co s tím, v plynové troubě s tím v daleké minulosti nikdy nebyl problém. Nejsem schopna to "vyladit" a tak je raději nedělám
A je problém, abyste těsto po stranách pokrájela ( upravila ) na požadovaný tvar?
Vezmu rádýlko a upravím.
Ideální je koupit listové těsto už rozválené, srolované na pečícím papíru, sice vyjde o něco dráž, ale třeba v Penny ta placka na jeden plech vyjde bez slevy na 19,90Kč. Za tu ušetřenou práci to stojí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.