Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Listové těsto

Od: da odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu, dělám z kupovaného chlazeného těsta žloutkové řezy, na něž potřebuji 3 stejně velké placky. Těsto se mi vždy stáhne a každá placka je jinak velká. Vyzkoušela jsem do trouby chladné i předehřáté, na plech suchý i vymazený, na papír, propíchat i ne, těsto ihned z lednice i pokojová teplota - trouba elektrická - pečení pomalu i rovnou na 180 - 200oC. Co s tím, v plynové troubě s tím v daleké minulosti nikdy nebyl problém. Nejsem schopna to "vyladit" a tak je raději nedělám

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A je problém, abyste těsto po stranách pokrájela ( upravila ) na požadovaný tvar? *nevi*

Vezmu rádýlko a upravím.

hodnocení

2x

Je to jen otázka cviku, zručnosti, válečkem rozválet do pařičné velikostí. A co přebývá, uříznout a při plnění položit pod náplň.

ladycat*
hodnocení

1x

Použijte listové těsto na štrůdl - koupíte v Albertu nebo Globusu - je takové srolované a je pod ním pečící papír. Taky bych neuměla rozválet ten hranol listového těsta (nejsem dobrá kuchařka).

hop®
hodnocení

1x

Ideální je koupit listové těsto už rozválené, srolované na pečícím papíru, sice vyjde o něco dráž, ale třeba v Penny ta placka na jeden plech vyjde bez slevy na 19,90Kč. Za tu ušetřenou práci to stojí...

Jsem za rozválené těsto. Nepruží, nenadělá se a e to velmi rychlé pečení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]