Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrvny po akné

Od: den odpovědí: 10 změna:
Ahoj! Dlouhou dobu jsem se trápila s akné, uz se mi ted teda nedělají nové pupínky, ale zůstávají tam pořád staré, třeba několik měsíců a ja nevim, jak se jich zbavit. Poradíte mi prosím někdo nějaký krém, masticku, olejicek nebo cokoliv, co by mi pomohlo pomoci? Aby to konečně zmizelo všechno.. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Každému zabírá něco jiného a mohlo by Vám to spíše uškodit, než prospět, experimentovat dle rad na netu. Raději se svěřte do rukou kožního lékaře, nebo kosmetičky. Jinak akne zhoršují některé potraviny, tudíž je třeba si hlídat i životosprávu.

den
hodnocení

Máte pravdu, jsem už objednana ke kosmeticce, snad mi něco poradi, co pomůže. Dekuju za odpověď. :)

hodnocení

0x
To nejdůležitější již bylo řečeno :)
Ještě dodám, vyčisti si játra, jinak se akné nezbaviš.
Jak?
Začni zdravě jíst a pít.
den
hodnocení

Já už se akné zbavila :) A změnila jsem zivotospravu, začala jsem jist zdrave, omezila jsem sladké, mléčné vyrobky, mastné, smažené, tučné. Piju jen obyc vodu, nebo zelený čaj bez cukru. :) Ja se ted potrebuju zbavit jen těch ošklivých zbytku po akné, co mi tam zůstaly. Na to už mi životospráva nepomůže, to už není vnitřní problém. To už jsou jen jizvicky nebo skvrny, které potrebuju zahojit. Nové pupínky se mi už nedělají, díkybohu.

liska5
hodnocení

0x

Něco se dá odstranit laserem. Ptej se na kožním nebo na kosmetice. To Ti posvítěj takovou tužkou na každý flek a měl by se rychleji zhojit. Některé jizvy jdou docela těžko.

Na akné trpí často chudokrevní. Máš dost Fe? Hemoglobin v krevním obraze? Omez mléko a mléčné výrobky. Lidi, co žijou převážně na mléčné stravě, mívají toho železa méně. Vynech cukr, sladkosti, crossanty, tyčinky s tukovou polevou, konzervy, instantní polévky, levné uzeniny, majonézu, bilé pečivo, colu, chipsy

Naopak jez hodně veškeré zeleniny, určitě té listové- salát a zelenou petržel, ryby...Saláty ochucuj citronem, denně mandle, sušené šnestky, cereálie / pohanku, vločky, jáhly/, libové maso, panenské oleje. Z mléčného kefír či podmáslí. Obecně více pít vodu.

A pohyb na čerstvém vzduchu a nesahat si na obličej nemytýma rukama

m123*
hodnocení

0x

Já koupila neteři krém z aloe vera a moc ji pomohl. Možná by stačilo zkusit potírat čistou šťávou z aloe.

den
hodnocení

A jak se ten krém jmenoval prosím? :)
m123*

Kupovala jsem na aliexpressu a název si nepamatuju. Zkusím se poptat jestli jej ještě nemá. Popř. se zkusím zeptat i kolegyň, těm jsem kupovala taky.

m123*

Tak jsem to našla sama

aliexpress.com/...

den
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]