Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to mám udělat?

Od: ivuskastrnadikova* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den všem. Tu jsem poprvé uživatelkou,mám téžkou sluchovou vadu takže píšu špátně čí věty ,prosím respektovat děkuji ;) ;)

Mám hrozně divné pocit opravdu pro sebe,mám skoro 4 měsíční holčičku Sofi, můj přítel má první dceru 6 letou v péči a se mnou je druhé dítě Sofi. Chci takto vysvětlit proč to píšu a tak. Každý den přítel koupe se s Aničkou(6 letá) v koupelné oba jsou nahatý, Anička ví o tom pohlaví,stráví společně v koupelně nějak hodinu čí někdy dýl . Pro Vás bylo smysl vysvětlit jemu i Aničce ,že každý den koupání není dobrý nápad a ještě hůř nahatý? Včera jsem diskutovala s ním na večeři i společně s Aničkou. Oni mají pěkný vztah ,ale prostě musí pochopit ,že musí všechno zvládnout si starat o sebe hygienu. Chodí spolu spát do dětského pokoje,který uspí se jí pozdější než 20 hodin :( A mě nedávno řekl o tom , co dělám pro sebe a ještě chování takto. Já tomu vůbec nechápu proč Anička musí furt volat tátovi o pomoc čí něco ptát a né rovnou ke mě ! Nechápu se ,, vždy se u maminky se koupe dřív než půjde hajnout v 20 hodin, vypadá se táta vše dovoluje na to co? Mluvila jsem s její bývalou a ona řekla : " Promiňte on musí vyřešit i starat se o Aničce ,já nemohu na to odpovídat,každý den jsem v práci a jí málo vidím většinou jsem s ní na víkend." Co mám chápat? :( Pomocte mi nebo radit jak to mám dělat ,děkuji hezký den

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Připadá mi to úchylné.Víc nevím, co napsat. Snad při přetrvávání se poradit s dětskou doktorkou. Ale to , že neběží za vámi, to neřešte, časem se to může změnit.

ivuskastrnadikova*
hodnocení

Nechala jsem napsat pani psycholožky takže uvidím se
lidus*

Co je na tom úchylného? Vaše děti vás nikdy nahého neviděli, nikdy jste se s nimi nekoupal? O hodně jste přišel. Kdyby se matka koupala se synem a nazí, je to také divné? Asi budu tedy úchylná a divná ale na chalupě v bazénu se koupeme na dvoře nazí a splečně s námi dvě malé vnučky.

hodnocení

1x

No asi vím kam míříte a podle mne je to jasné všem, tak moc nechápu některé reakce. A jestli je to pravda, tak pro mne chování toho otce podivné je. Být hodinu a víc ve vodě je normální někde v bazénu v létě, ale ne doma ve vaně v zavřené koupelně. A bylo by mi to divné i v tom případě, že bych byla matka dítěte já. Ona hodina je sakra dlouhá doba a tak jenom doufám, že to trochu přeháníte a že to je úplně nevinné koupání. Ale zase je podivné to, že otec má potřebu lézt do té vany s dcerou každý den. Že jsou oba nazí, když se koupou, je přirozené, přece se nebudou koupat oblečení, ale každý den se zavírat na hodinu do koupelny s malým dítětem je podezřelé. To je můj názor. Ale Vy v tom asi nic dělat nemůžete, protože nejste matkou té holčičky a cokoliv uděláte, se obrátí proti Vám. Nakonec to je vidět i z některých reakcí zde, na poradně. Jedinou radu kterou mohu dát je sledovat tu holčičku, jestli tam s otcem chodí ráda, nebo jestli jenom dělá to, co chce její otec. Také bych se u takového podezření určitě postavila za dveře koupelny a poslouchala co se tam teda tu hodinu děje. Jestli je tam ticho, nebo jestli se spolu baví a hrajou si a klidně bych tam i vešla. Je to přece Váš manžel, nejste cizí osoba a tak vůbec nevidím důvod, proč byste nemohla vejít do koupelny, kde se on koupe s dítětem.

hodnocení

0x

A co vás vlastně trápí? Že se přítel koupe se svou 6 letou dcerou nebo to, že když potřebuje pomoc obrací se na něj a ne na vás?

ivuskastrnadikova*
hodnocení

Kádý den spolu koupají se nahatý. Včera jsem upřímně řekla ,že musí sama vykoupat se nějaký den, a sprchovat se každý den své hygienu. Jak mám znovu říct aby nechodili do koupelny nahatý... to je pro mě moc

hodnocení

0x

Špatně se to čte, ale asi jsem pochopil, že otec má o Aničku přehnanou péči a to, že se s ní koupe déle než hodinu a ještě nahý? Podle mě to není normální chování ve vztahu otec-dcera..

ivuskastrnadikova*
hodnocení

Ano má péči v týdnu tjz. od neděle večer do čtvrtka večer se předá k bývalce Aničku.. Spolu jsou nahatý a koupou se, hrají se spolu nějaké hračky co má Anička..

hm*
hodnocení

0x

Mně připadá normální, že se Anička se vším obrací na tátu. Je to přece její táta. Ty jsi pro ni zřejmě pořád "cizí". Třeba se to časem změní a bude chodit (i) za tebou. Ale to bude záviset na vašem vzájemném vztahu.

Ohledně koupání, no, někteří rodiče se s malými dětmi koupou. A když se spolu koupou, tak je pochopitelné, že jsou nazí. Přece se nebudou koupat v pyžamu. Ovšem s dětmi ve věku 6 let už se obvykle rodiče nekoupou, jen JE koupou. Sice společné koupání nemusí znamenat nic špatného, ale v naší kultuře je to neobvyklé. Ovšem o tom je potřeba si promluvit s partnerem, ne s Aničkou. Té to musí nějak sdělit/vysvětlit on.

ivuskastrnadikova*
hodnocení

Prý proč nemůže koupat každý den stráví víc než půl hodiny. A ještě nevěnuje nikdy mou dceru...

hodnocení

0x

A až se bude chtít koupat se Sofi? To Vám bude vadit?

hodnocení

0x
A co Vám přesně vadí? Proč to řešíte? Bojíte se, jestli dceru nezneužívá? Nebo žárlíte, že se o ní stará víc než o Vás a tu malou? Cítíte se odstrčená? Zkuste své obavy s přítelem probrat, řekněte mu jak se cítíte. Bez výčitek a emocí.
doplněno 31.01.20 19:32: Takhle na dálku můžeme těžko soudit. Každodenní více než hodinové koupání nazí, je opravdu divné, pokud to tak opravdu je.. Vzhledem k postižení tazatelky, je bohužel těžké, dozvědět se co se vlastně doma odehrává a která část přesně jí vadí a proč.. Jinak k nahotě má každý jiný přístup. V některých rodinách je nahota tabu, v jiných naprosto přirozená..

No,první, co mě napadlo,bylo zneužívání. Třeba ne zcela, to by asi na Aničce bylo poznat, ale nějaké náznaky. Já bych asi klidná nebyla. Jinak je opravdu v pořádku, že má taťku Anička raději, je vlastní, ale ...

ivuskastrnadikova*
Nežárlím.. tu malou dost vykašlal 24 hodin denne starám jenom o Sofi, vysvětlila jsem na OSPOD takže nemělo bejt furt spolu v koupelně dlouho to neni dobře nápady pro Aničku... kvůli svezeni kůži... A ještě nedávno měla problém s výtokem... Divím se ... Doktorka nic neřekla ani slovo.
lipanek

Mě to připadá víc než divné.

Mají otevřené dveře do koupelny? Můžete tam k nim nahlédnout?

Co je z koupelny slyšet asi nevíte, že, když máte problém. Pozvala bych na návštěvu nějakou slyšící kamarádku nebo sousedku v době koupání. A ne jednou, ale vícekrát. na kontrolu. Uvidíte tu reakci, jestli se tatínek nebude zlobit.

Myslím, že bystříte právem a já bych byla jak ostříž.

Jinak opravdu, jestli měla malá výtok, a otec se koupe s ní nahý ... tak je přinejmenším nehygienické!

-------------------------------

A jak tu někdo píše, malá Anička k Vám tu cestu bude hledat těžko, přes to dorozumívání.

hodnocení

0x
Taky jsem se syny (postupně, jsou od sebe 5 let) občas koupal a blbli jsme, v překrývajícím se období i jeden z vany vylezl a druhý za mnou skočil a vodní bitva pokračovala :), pak nás všechny s nadáváním "Kdo to má utírat? vyhnala manželka. Ale vždy jsem si nechal trenýrky, přišlo mi to samozřejmé a kluci postupně jak začali kolem pátého roku brát rozum, tak si je začali nechávat taky.
No a to že na něm možná nezdravě lpí a on na ní asi také, to tady asi nevyřešíte. Trošku by chtělo vědět, jestli "odkopl" on svoji manželku, nebo ona jeho. Pokud ona jeho, pak by bylo možné, že svou lásku k ní přesměroval na její malou "náhradnici".
doplněno 30.01.20 15:06: S tím vztahem k dceři.. chtělo by to vědět, zda bývalka "odkopla" jeho, nebo on ji. Pokud ona jeho, tak je možné, že svou zklamanou lásku přeorientoval na její malou "náhradnici".
Další problém tuším ve vašem postižení. Vážně sluchově postižení lidé vlastně částečně žijí v jiném světě, ve světě bez jednoho "rozměru". Navíc díku problému s jazykem často i trochu jiným způsobem myslí (je to zřejmé i z vašeho psaného projevu). Proto, snad to nevyzní moc krutě, k vám on i jeho dcera mají obtížnější cestu. Když to přeženu, tak pro ni jste téměř věc, se kterou je obtížné zavtipkovat, svěřit se jí (obtížně se s něčím svěřuje, když se to musí řvát, nebo psát, nebo si vystačit s omezenou zásobou slov znakové řeči). Prostě už z tohoto důvodu je nutně vaše cesta k srdci partnera i jeho dcery těžší, bude vyžadovat víc času, trpělivosti a dobré vůle.
doplněno 30.01.20 16:58: Takže jsem to předpokládal správně, zřejmě se upíná na dceru, protože v ní má aspoň kousek svojí bývalé lásky. To nepřestane, dokud se zcela "nepřemiluje" do vás, to může trvat léta. Pokud byla i jeho první vážnou láskou, tak to může být hodně silné. Asi pomůže, když ho více zapojíte do péče o mladší dítě a naplánujete více vašich společných zážitků. (Berte to ale celé jen jako teorii, mohu se mýlit.)
ivuskastrnadikova*
Přítelkyně bývalá odkopla ho... On má péči Aničku někdy od neděle či pondělí až do čtvrtka večera se předá k bývalce,ta si nepřeje aby jsem vyzvedla ve školce či společné doprovodit Aničku k ní...

Bez ohledu na tazatelky postižení a nalezení Aničky cesty k ní je nenormální, aby byl otec se šestiletou dcerou hodinu nahý v koupelně. Pokud on má problém se svojí bývalkou a projektuje to takto, tak by se měl nechat léčit.

lidus*
hodnocení

0x

Vidíte a mě to divné nepříjde, můj muž se s dcerou koupal také a také nahatí. O mytí bych nemluvila, dělali ve vaně kraviny, vana plná pěny a koupelna plavala. Máte dvě děti a bude-li se věnovat oběma stejně, je to v pořádku, špatné by bylo, pokud by uspával jen svojí první dceru. Pokud je komunikace s vámi tak špatná jako psané slovo, nedivte se, že otázky má na otce¨, možná by vám nerozuměla. Nic nenormálního v tom nevidím a nebude to trvat dlouho kdy Anička sama řekne, že koupat se chce sama.

doplněno 31.01.20 22:24:

Asi nebude fixovaný na bývalku a kompenzovat si to dcerou, jak tu někdo píše, má druhou partnerku a dítě.

Že "má" novou partnerku a s dítě vůbec nemusí znamenat, že už je "odháčkovaný".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]