Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozpustit čokoládu?

Od: mila78 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
jak rozpouštíte čokoládu na vaření? Naposledy mi udělala přichycené okraje, ráda bych se toho vyvarovala.

Mám to jako čokoládu tedy polevu na dort. Ředíte jí něčím, aby nebyla tolik hustá nebo se neředí?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Čokoláda se rozpouští ve vodní lázni. To znamená, že nalámete do nějaké misky, kterou postavíte na kastrůlek, kde se vaří voda. Pozor, by vodna nevnikla do čokolády. Proto musí být var přiměřený. Nic se do čokolády nepřidává, snad jenom kousek másla, nebo ztuženého tuku. Když do ní přidáte nějakou tekutinu, tak se Vám srazí. Nejlepší bude, když si rozkliknete nějaké video jak se rozpouští čokoláda ve vodní lázni.

například, ale je jich víc.

hodnocení

1x

Rozpouštím ve vodní lázni a přidávám máslo ;)

hodnocení

1x

Čokoládu rozpouštějte ve vodní lázni - do většího hrnce vodu, do toho druhý hrnec na čokoládu. Nebo jde použít mlékovar.

Aby čokoláda nebyla moc hustá můžete přidat máslo (při větším množství bude špatně tuhnout a bude se matlat). Na dort jsem dokonce čokoládu ředil jogurtem, aby získal matlavou konzistenci, kterou jsem chtěl. Kupodivu čokoláda byla při zpracování ještě hustější, ale účel to splnilo. :) Smetanu jsem neměl, ale byla by lepší, aby tolik neovlivnila chuť.

Každopádně máslo je mnohem zdravější než ztužený tuk, který se dával dříve.

Jak rozpustit čokoládu?

lipanek
hodnocení

1x

Také ve vodní lázni a přidávám máslo, navíc, když potřebuji, aby se táhla, tak přidávám pár lžic smetany /jakékoliv/.

Nikdy se mi nesrazila.

julie*
hodnocení

1x
Ahoj, ale treba na sachr se dela glazura, tj. z cukru a vody sirup na ohni, do ktereho se pridava nalamana horka cokolada. Sirup ale musi byt stazeny z ohne. Mrkni na to nekde na netu, ziskas krasnou lesklou cokoladovou polevu.

hodnocení

0x

Do kastrůlku nalámu Omega tuk na polevy/návod na obalu/, nalámu čokoládu na vaření a přidám kakaový prášek. Ponořím do vodní lázně, promíchám a když se rozpustí, poleju dort.

hodnocení

0x

Dá se koupit hotová poleva. Je v sáčku. Celé se to dá do horké vody, ustřhne se tomu rožek a vymačká na dort. Je to v nabídce v mnoha verzích. A je to bezva.

evka*
hodnocení

0x

Je to dle volby, já osobně neředím a rozpouštím jen ve vodní lázni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]