Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak rozpouštíte čokoládu na vaření? Naposledy mi udělala přichycené okraje, ráda bych se toho vyvarovala.
Mám to jako čokoládu tedy polevu na dort. Ředíte jí něčím, aby nebyla tolik hustá nebo se neředí?
Děkuji
Čokoláda se rozpouští ve vodní lázni. To znamená, že nalámete do nějaké misky, kterou postavíte na kastrůlek, kde se vaří voda. Pozor, by vodna nevnikla do čokolády. Proto musí být var přiměřený. Nic se do čokolády nepřidává, snad jenom kousek másla, nebo ztuženého tuku. Když do ní přidáte nějakou tekutinu, tak se Vám srazí. Nejlepší bude, když si rozkliknete nějaké video jak se rozpouští čokoláda ve vodní lázni.
Čokoládu rozpouštějte ve vodní lázni - do většího hrnce vodu, do toho druhý hrnec na čokoládu. Nebo jde použít mlékovar.
Aby čokoláda nebyla moc hustá můžete přidat máslo (při větším množství bude špatně tuhnout a bude se matlat). Na dort jsem dokonce čokoládu ředil jogurtem, aby získal matlavou konzistenci, kterou jsem chtěl. Kupodivu čokoláda byla při zpracování ještě hustější, ale účel to splnilo. Smetanu jsem neměl, ale byla by lepší, aby tolik neovlivnila chuť.
Každopádně máslo je mnohem zdravější než ztužený tuk, který se dával dříve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.