Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koláčky z kynutého těsta

Od: miji odpovědí: 9 změna:

Na malých kolačcich z tvarohem nebo makem se mi po upečeni zvedá drobenka, vypadá jak nafouklá nevim čim to je.Jak docilít toho aby drobenka byla pěkně po upečení položená na koláčku a nezvedla se.Je to sice jen vzhledový problém ale možná mi někdo z vás poradi kde dělám chybu.děkují

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

Na drobenku hrubou mouku a před vložením do trouby nakynuté koláčky 2 x propíchněte špejlí, aby pára mohla uniknout a nezvedala koláček.

pekare
hodnocení

2x

Možná vysoká teplota. Já peču na 160.

hodnocení

2x

Může to být i máslem - buď tím, že ho dáváte víc a drobenka je "řídká", nebo vyšším obsahem vody/syrovátky, kdy ji unikající pára při pečení zvedá.

liska5

Taky si myslím, že vodou v tuku, tedy v másle. Když tavím máslo na ghí, tak tam je vody na tvorbu páry dostatek

Vysoká teplota by spíš drobenku spekla, natavila cukr.

hodnocení

2x
Přikláním se k názoru, že koláče pečete příliš prudce.
Také dávám 160 st.C.
miji
hodnocení

Děkují moc všem za rady...koláče peču na 170-180st,tak první pokus bude že snížim teplotu a budu dávat méně másla do drobenky.Dávam 120g pol.mouky,120g cukr písek,100g másla

Toho másla je tam akorát, nesnižujte, nebude to dobré. Já dělám od oka a dávám raději hrubou mouku, drobenka se mi zdá lepší.

hodnocení

2x

Vyzkoušejte, až budou koláče na plechu, ještě je dejte do tepla, klidně půl hoďky a až pak do, velice mírně rozehřáté trouby. A teplotu zvyšte. Já si myslím, že překotně nabývaly.

miji
hodnocení

Tak z každé rady jsem si vzala trochu...na plechu jsem je nechala ještě dokynout,pak propichala a pekla na 170 st,no a vysledek byl lepší.Drobenka se zvedla jen trošinku,už to bylo skoro jak si to představují.Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]