Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na kvašené zelenině se po několika týdnech udělal bílý cca 1 mm silný kompaktní povlak, připomínající trochu volské oko bez žloutku. Zelenina pod ním voní normálně a chuť má taky dobrou. Zajímalo by mne, zda má někdo povědomí o tom, zda je zelenina pod tímto povlakem nezávadná (zelí+růžičková kapusta). Děkuji.
Je to plíseň a už bych to nejedla. Ony jsou plísní různé druhy, ale tuhle znám. Také se může objevit i na domácí marmeládě. Je taková bílá a je to kompaktní povlak. Dá se normálně celá sundat a marmeláda pod ní se tváří nedočeně, ale už je tou plísní chycená. Má se vyhodit. Já vyhazuji, ačkoli si pamatuji, že moje babička ji vždycky sundala a marmeláda se spotřebovala. Ale dnes vím, že si tím škodím. Já si také dělám mléčně kvašenou zeleninu doma má to zkvasit, ale nesmí se na tom objevit žádná plíseň. To už zdravé není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.