Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akci nevidí-kontrola za měsíc

Od: matylda22 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Byla jsem na kontrole se začátkem těhotenství v 8.tydnu, kde mi hned potvrdili a ukázali srdeční akci(zastupující lékařka). Za týden jsem měla přijít opět, kvůli přeměření cysty na vaječníku. Tam mi lékař (můj stálý) sdělil, že akci nevidí,ale minule ji tam našli,tak to je OK. Ale nijak se nepokoušel při vyšetření déle hledat a na další kontrolu mě objednali za měsíc. Teď jsem ovšem stále ve stresu, jestli se těhotenství nepřestalo vyvíjet, do kontroly chybí ještě 2 nekonečné týdny... Je takový postup normalni..? Nebo nemáte podobnou zkušenost? Přijde mi, že měl lékař bud akci zkusi najit, nebo me pozvat dříve než za měsíc...ale nevím jak to chodí...A jít tam dříve s tim, že mám špatný pocit se mi úplně nechce,abych nebyla za blázna... Za odpovědi děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nebudete na blázna. Je snad pochopitelné, že se bojíte a postup Vašeho lékaře Vás překvapil. Radila bych Vám klidně přijít dřív. Není dobré, když jste zrovna v tohle období ve stresu.

liska5
hodnocení

1x

Za nás / v 1973/ se ozvy poslouchaly o mnoho týdnů později takovou dřevěnou trubkou a někdy doktor konstatoval, že je špatně natočené, tak ho neslyší. Na konci druhého měsíce je plod velký sotva 3 centimetry a to tikání je jemné a hodně rychlé a v břiše plno zvuků, hlavně Vaše srdce...Nemusel ho zachytit. Nebojte se s doktorem komunikovat, když něčemu nerozumíte. On si neuvědomuje, že svými poloinformacemi navodí akorát obavy.

pb®

Doktor ozvy neposlouchá, on na ultrazvuku kouká na srdeční akci. To tlukoucí srdce je vidět a když si pustí i zvuk, je slyšet. Tluče hodně rychle.

hodnocení

0x
Dobrý den,
Váš doktor je neempatické tele. Myslím, že vůbec nedomyslel, jak špatně si může budoucí maminka vyložit podobnou větu. Oni obzvláště mužští lékaři, často to naše těhotenství a porody, berou jako rutinu.
Mé první těhotenství nedopadlo dobře, proto u druhého, mi přišly intervaly dalších prohlídek nekonečně dlouhé a každá další, která dopadla dobře, byla pro mě jako zázrak. Ultrazvuk je na dlouhou dobu jediný způsob, jak VĚDĚT, že je miminko ok až do té doby, než konečně ucítíte první pohyby.. A stát se může kdykoliv, cokoliv.
Ono stejně co se má nebo nemá stát, se stane.. Zkuste si to nepřipouštět i když sama moc dobře vím, jak je to těžké. Pokud nešpiníte, nekrvácíte nebo nemáte jiné problémy, zkuste být kvůli miminku co nejvíce v klidu.
Pokud to nejde, řekněte si pro Váš klid o prohlídku dřívější, ať jste v klidu. Lékař by měl mít pochopení a Vy byste v něj měla mít důvěru.. Nebojte se nikdy ptát na nic co nevíte a co Vás zajímá nebo trápí.

floro*
hodnocení

0x

Obecně problém dnešní doby, je neustálé nervování maminky. Sice je hrozně fajn, že si můžeme ověřit, zda je miminko v pořádku, ale zbytečně některé vyšetření zneklidňují a to není pro probíhající těhotenství dobré.

Být vámi, tak si k doktorovi zajdu (byla bych tam už dávno, ne vlastně bych se nenechala tak odbít), ať vás překontroluje dřív, že proděláváte na základě posledního vyšetření nervová muka a že chcete být v klidu, že je všechno v pořádku. Nemůže mít žádných námitek a měl by se pán chytit za nos a víc hledět na dopady svých neurčitých informací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]