Dá se nějak zužitkovat rukola? Mám ji ráda, ale doma ji jím jen já. Občas si koupím vaničku, dám si do salátu nebo do housky co si beru do práce, ale vždycky za 2 - 3 dny je ošklivá, uvadlá a vyhodím ji. Dá se zužitkovat nějak jinak, než jen jako salát? Děkuji. doplněno 16.01.20 10:19: Moc děkuji všem za tipy!
Dám ti jeden megadobrej tip od šéfkuchaře jedné z plzeňských restaurací. Vyzkoušeno a je to fakt bomba. Vezmi plátky schwarzwaldské šunky, nanes na ně tenkou vrstvu čistého pomazánkového másla a vrstvu rukoly. Tu pak zakápni balsamikovým octem. Všechno zamotej do ruličky. Je to něco úplně famózního...
Mám jí taky ráda, roste mi ve skleníku ještě teď, takže mám zdroj čerstvé. Jelikož vím, jak snadno se pěstuje a že je to v podstatě plevel, nekoupila bych jí, protože to co se dá koupit, je předražené. To bych si jí spíš zkusila pěstovat v truhlíku za oknem.
Krom salátů se hodí do všech italských jídel. Těstoviny, rizota, pizza. Přebytek bych šoupla na marzák a dala třeba do těch těstovin. Při tepelné úpravě se stejně čeká hardovitá konzistence, takže by zmražení nemuselo vadit. Ale jak říkám, osobní zkušenost nemám, chodím na čerstvou.
Skvělé je rukolové pesto, jak už tu někdo psal, jinak já ho jím jako jednoduchý salát. Posypu lehce parmazánem (lze použít i Grana Padano) a zakápnu olivovým olejem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.