Mandle spařím a oloupu, na pánev naleji trochu oleje, nechám rozehřát a dám oloupané mandle, za stáleho míchání, smažím do mírně zlatova. Pak přendám na ubrousek a osuším, posolím a sním.
Já mandle spařím horkou vodou, oloupu a potom dám na několik minut do mikrovlnky. Jsou-li ještě málo opražené, zapnu ještě na chvíli a když ucítím jak voní, je hotovo.
Už několik let pražím jedině v mikrovlnce. Mandle nasypu do porcelánového hrnku s husama ( všichni zajisté znají od babiček) zaleju horkou vodou a za chvíli dám ještě párkrát otočit do mikrovlnky než zašumí pěna. Pak se krásně bez námahy loupou a dokud zůstanou vlhké, tak jsou lepkavé takže na nich dobře drží sůl. Když vidím že mám mandle, které lepí málo, můžu přidat dvě lžičky vaječného bílku,osolit a promíchat. Dám na velký plochý talíř a strčím do mikrovlnky tak na 2 minuty. Po 2 minutách odlepím od talíře a promíchám, protože jinak jsou ty na kraji jiné než ty v prostředku. Dám mikrovlku znova na 2 minuty ale už je hlídám sleduju vůni abych je nespálil. Poslední dobou jsem líný je loupat. Pražím je i ve slupce. Chuť je trošku jiná a hůř se hlídá stupeň pražení takže to chce trochu cviku. Největší boj je pak čekat až úplně vychladnou. Protože jen studené křupou nejlíp.
Jen řeknu tip : jak mandle pražíte, nadměrně se zahřejí a je nutné je vydělat krapet dřív než se vám zdají být akorát, protože dlouho trvá, než schládnou a ještě se sami dotáhnou, jinak se stane, že zhořknou. Nesmí být moc dohněda. Napřed si to skuste na menším množství.
A pražit tak na půl plynu, spíš pomaleji, je potřeba aby se propražili celé, jinak budo uvnitř měkké a to není dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.