Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika - tvrdé želatinové tobolky

Od: peky odpovědí: 4 změna:
Zdravím, prosím o radu. Dostala jsem po zubním chirurgickém zákroku antibiotika Dalacin C, po kterých mě bolí hodně žaludek + nevolnost. Může to způsobovat ta samotná želatinová tobolka, nebo to způsobuje ta léčivá látka uvnitř? Mám vydržet, nebo informovat lékaře? Děkuji!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Léčivá látka - myslím. Lékaři zavolejte, může Vám dát něco na uklidnění žaludku, kdysi jsem něco takového dostala k ATB, že prý jsou dráždivá. Nevím, jestli by to bez nich nebylo stejné, ale problémy se žaludkem jsem opravdu neměla.

jezevec*
hodnocení

0x

100% to dělá ta látka uvnitř. Cinkni doktorovi, jestli ti nemůže předepsat nějaký jiný ATB, každopádně na tyhle problémy skvěle fungoval Anacid, který se prý už nevyrábí... :(

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zavolat lékaři můžete, ale on Vás měl upozornit, že si máte v lékárně zakoupit k ATB také probiotika - minimálně z toho důvodu, že nebudete mít silný průjem (což už možná máte). A ATB je nutné dobrat, tak v nich pokračujte. Jinak, Dalacin C znám a problém se žaludkem jsem neměl (jen ten průjem, který "přibrzdí" probiotika). Zdravím!

hodnocení

0x
Rozhodně probiotika možná i jogurty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]