Zdravím, prosím o radu. Dostala jsem po zubním chirurgickém zákroku antibiotika Dalacin C, po kterých mě bolí hodně žaludek + nevolnost. Může to způsobovat ta samotná želatinová tobolka, nebo to způsobuje ta léčivá látka uvnitř? Mám vydržet, nebo informovat lékaře? Děkuji!
Léčivá látka - myslím. Lékaři zavolejte, může Vám dát něco na uklidnění žaludku, kdysi jsem něco takového dostala k ATB, že prý jsou dráždivá. Nevím, jestli by to bez nich nebylo stejné, ale problémy se žaludkem jsem opravdu neměla.
100% to dělá ta látka uvnitř. Cinkni doktorovi, jestli ti nemůže předepsat nějaký jiný ATB, každopádně na tyhle problémy skvěle fungoval Anacid, který se prý už nevyrábí...
Dobrý den, zavolat lékaři můžete, ale on Vás měl upozornit, že si máte v lékárně zakoupit k ATB také probiotika - minimálně z toho důvodu, že nebudete mít silný průjem (což už možná máte). A ATB je nutné dobrat, tak v nich pokračujte. Jinak, Dalacin C znám a problém se žaludkem jsem neměl (jen ten průjem, který "přibrzdí" probiotika). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.