Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menstruace + ibalgin a menstruace + zažívací

Od: lalo odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
První otázka bude určena ženám, které menstruují, mají během této doby velké bolesti a užívají ibalgin. Chtěla bych se vás zeptat, za jak dlouho Vám na bolesti ibalgin zabere? Mně zabere většinou za 90 minut, pak působí tři hodiny... Přemýšlím, proč je to u mně tak pomalé a krátkodobé.
Druhá otázka - také Vám menstruace způsobuje zažívací potíže? Např. ve chvíli, kdy mam menses, tak automaticky příjdou bolesti a divný pocit přetrvávající i po užití prášku, že například v době největší krize (dva tři dny) nejsem schopna požít žádné jídlo. A pokud něco sním, trpím šílenými průjmy a jídlo nakonec skončí nestrávené v záchodě, přidává se nadýmání a plynatost.
Máte s tím nějaká zkušenost? Děkuji moc předem za Vaše rady a zkušenosti.
Věk 21, menstruují od 13, bolesti už od začátku, menstruace víceméně pravidelná co 28 dní, 178 cm, 70 kg.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

Já bych léky typu Ibalgin, ibuprofen a brufen úplně vyřadila, je to největší svinstvo na žaludek . Vím o tom svoje proto to píši, že jsem poučena . Jo vředy mám zaléčené a už bych nikdy léky toho typu nespolkla.

Poraďte se se svým gynekologem , řekněte mu jaké máte všechny problémy - pokud je to dobrý lékař poradí a pomůže.

hodnocení

0x

Vyzkoušejte bud bylinky, které jsou určeny pro bolestivou menstruaci, nebo změnte léky na bolest, na každého zabírají jinak a je jich hodně druhů, v lékárně vám poradí.

hodnocení

0x
Ibalgin dráždí žaludek. Zkuste Parapyrex Combi.
joudic*

nebo Algifen na predpis

kami*
hodnocení

0x
Vím, že pořád píši o józe. Přitom nejsem fanatik.
Cvik proti menstruačním křečím mi zabíral asi za 4 sekundy. Cvik proti průjmu zabírá podobně pomalu, jako léky, takže asi za 1 hod. Účinky cviků u mne jsou obvykle, že mne chrání 1 cvik dva dny, což u menstruačních křečí znamenalo jeden cvik za měsíc. Nikdy jsem nechtěla čekat, až mi zabere nějaký lék, když mi přijde nějak i logicky účinnější zatnutý sval povolit fyzicky, ne omezit přenos bolesti.
Neznám zatím ale nikoho, kdo by cvičit proti bolestem chtěl.

dolga*
hodnocení

0x

Na křeče vždy zabírá hořčík. Dokonce i na migrénu, to znamená křeče cév v hlavě. 300 - 400 mg denně, nejlépe šumivý..lépe se vstřebává. Na bolesti paralen 500, navíc má výhodu, že ho můžou bez obav brát i kardiaci. Snáší ho i lidé s problémy žaludku..Jinak bych preferovala návštěvu gynekologa, protože bolestmi nás tělo upozornuje na problém a ten bych s lékařem pak včas řešila. Na žaludek vřele doporučuji v tomto období brát na lačno ráno 1 tabletku Helicidu 10..bez předpisu. Nemá konkurenci, za půl hodiny se pak nasnídat. Je možné ho brát i při problému s pálením žáhy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]