Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kančí guláš poraďte

Od: houbes* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, poraďte mi vyzkoušený recept na guláš ..
Kančí guláš poraďte
Kančí guláš poraďte #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

3x
cibuli az dohneda a maso oprazit zprudka na silnem plameni, pak zalit vodou s bujonem, papriku sladkou nebo palivou nebo koreni na gulas, par kulicek noveho koreni.. na zverinu je dobre koreni divocina,... ja davam jeste trochu piva a pro nadhernou barvu lzici black pearl sojovky.. nekdo dava cesnek ja ne

Přidala bych skleničku portského, pro úžasnou barvu přidávám lžíci povidel.

hodnocení

2x

Joudiči, z Vašeho receptu se mi sliny sbíhají. Pivo ano, jen místo toho bujónu bych zalévala pořádným silným vývarem. Pokud nemám kosti z nebohého kance, udělala bych silný vývar z hovězích kostí. Proč do všeho cpát bujóny?

Kromě nového koření snese divočina i ostatní "divoké koření. tedy celý pepř, pár bobkových lístkům a hlavně 5 - 6 kuliček jalovce. Ten je pro divočinu jako stvořený. Abych pak nemusela lovit jednotlivě kuličky po hrnci, naučila jsem se všechno toto koření zavázat do malého balíčku z gázy. Pak to vyndám a odstraním všechno najednou.

A věřte, že vůbec nebude vadit, když do takřka hotového guláše rozvaříte lžíci pikantní kyselé marmelády - vhodná je rybízová, nejlépe domácí. Jídlo dostane pikantní navinulou chuť.

Kdybych věděla, že HOUBES nebydlí daleko, napumpuju kolo a přijedu škemrat o kousek oběda. ;) Taková dobrota! Jaga.

houbes*
hodnocení

Ta marmeláda to je zajímavý, zkusím příště..

figurek*
hodnocení

1x

Základem je kolik masa, tolik cibule. Vidím na vaší fotce, že cibule máte málo. Do hrnce přihoďte ještě jednou tolik cibule a přilejte trochu oleje. Cibule se nesmí připékat ke dnu hrnce.

Zde recept mojí babičky, který nemá chybu a já ho používám dodnes. Zvládne ho i úplný začátečník a pokud pravidelně mícháte a guláš nespálíte, pak snad ani není co pokazit.

Cibuli nakrájet nadrobno, hodit do hrnce a na oleji pomalu dusit pod pokličkou tak dlouho až pustí vodu. Pak posolit, přidat maso a znovu dusit pod pokličkou až pustí vodu i maso. Přidat sladkou papriku a nakonec trochu smetany. Pak už stačí jen počkat až maso změkne a cibule se rozdusí tak, že je z ní omáčka. Celá akce trvá asi hodinu, ale výsledek za to stojí.

Dobrou chuť. :)

gulage

S časem přitlačte. Vařit 2- 3 hodiny

joudic*
zkuste si jednou udelat gulas jen z jedne cibule velikosti jabka na cca kilo masa.. a myslim ze pomer pul napul opustite

houbes*
hodnocení

Jsem v této fázi ale nečtu jestli to něčím zahustite? Smetanu bohužel nemám..
Kančí guláš poraďte #3
joudic*
zalezi k cemu to jite, nekdo husti chlebem, jiny bramborou, dalsi instantni zaprazkou z obchodu.. ja mam oblibeny solamyl vitana pro masite pokrmy, protoze je to mix bramboroveho a kukuricneho skrobu a omacka ma prirozenejsi konzistenci nez obycejny skrob
farm

Na zahuštění přidejte chvíli před ukončením přípravy hrst pohanky. Čas podle žádané konzistence: 10 minut = pohanka chrupe a ještě nepustí mdlejší chuť...atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]