Ahoj. Chtěla bych se svěřit s problémem, který mě trápí. Bude mi 23. Nikdy jsem neměla žádný vztah. Připadám si nějaká ,,vadná", prože prostě nemám potřebu nějaký mít. Necítím potřebu někoho milovat. Nedovedu si to vlastně ani představit. Je mi prostě dobře tak jak jsem. Čekám už dlouhou, že se ve mě třeba někde něco probudí a budu přemýšlet jinak, ale nevypadá to tak. Připadám si divná, protože lidi v mém věku mají většinou několikátého přítele/ přítelkyni a sami by být prostě nechtěli. Někteří mají už dokonce děti a ty mě taky nic neříkají. Na druhou stranu se ale nechci k ničemu nutit. Mám hodně koníčků, co mi dělají radost. Máte/měl jste to někdo v tomhle věku také tak, nebo je se mnou něco špatně?
Můžeš být aromantik...zkus si k tomu něco najít. Doporučuju spíš v angličtině- aromantism. Každej je nějakej. Ale většina není sama i ve svých zvlastnostech...na světě je tolik lidí, že se vždycky najde někdo, kdo to cítí stejně. Viděla jsem pár videí, kde mluví aromantici a na facebooku bude určitě existovat nějaká skupina.
Hele, já jsem potkala současného a dlouhodobého přítele, když mi bylo 25. Do té doby jsem měla minimum zkušeností se vztahy, sexem a partnerstvím. Také mě bylo dobře se mnou, ale nic jsem nelámala přes koleno a pak se objevil muž, a šlo to samo. Nejsi divná, nic na tom špatného není. Prostě jen tak žij, a když tě někdo skutečně zaujme, tak se mu nebraň. Nikdo neříká, že bys ve svém věku musela vystřídat 20 chlapů a s nějakým mít hned dítě, hypotéku nebo něco podobného.
sestra
Mám sestru v tom věku a je stejná jako ty, žádný vztah a je takhle spokojená, jenže v práci do ní rejpou hlavně ti starší, že je divná, když se nechce vdát a rodit a proč s nikým ani nechodí, často se posmívají, má z toho mindráky. Taky ve svém okolí zažíváš takové zlomyslnosti?
Třeba to přijde časem. Jste ještě mladá. Máte toho hodně před sebou. Člověk se vyvíjí a mění. Až potkáte toho pravého, tak vše vezme rychlý a jiný spád.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.