Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1500kcal za den - stačí to?

Od: janinak* odpovědí: 17 změna:

Ahoj,

jenom jsem se chtěla zeptat, zda, když spálím denně sportem 1500kcal, zda-li to stačí na hubnutí? Když budu dodržovat vyváženou stravu (zelenina, ovoce, ...). Případně kolik denně vypotíte vy? Nevím jestli je to málo, či to stačí.

Děkuji,

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nepočítej, kolik spalis, ale spocitej, kolik snis. To je lepší cesta!
Sportovní aktivita 1500kcal je slušná porce. Je otázka, jestli to jde udržet dlouhodobě a fakt denně.

hodnocení

3x
Sestra od kamarádky :) Má tam taky video, proč nepočítat kalorie, což už jsem tady několikrát psal, protože není kalorie jako kalorie. A takové zjednodušení zde

youtu.be/...

liska5
hodnocení

2x

Každý máme jiné spalování, jinak vážíme, tloustneme z něčeho jiného, máme jinou práci, jiný životní styl.

Řiďte se rozměrama a né vahou a kaloriema.

Přeměřte si pas, boky, stehna atd. Zapište s datem. Pak jezte zdravě, omezte cukr, mouku, tučná jídla, laciné uzeniny a všechny uměliny. Poctivě snídejte, zmenšete si přílohy, pijte mezi jídly vodu s citronem a hlavně se hýbejte, běhejte, cvičte. Denně hrstičku mandlí, aby vám nechyběly minerály. Ideální hubnutí je pomalé, 2 kg měsíčně. Příliš rychlé je pro tělo zátěž. Musí totiž zároveň vyplavit i plno škodlivin, co máme zabudované ve špecích.

floro*
hodnocení

1x

Ovoce, zelenina není vyvážená strava. Je to největší omyl dietářů. Jen si tím nastartujete tělo na to, aby se snažilo využívat z jídla naprosté maximum. se pak vrátíte ke svým zažitým návykům naberete rekordně ještě víc.

Vyvážená strava je opravdové jídlo. To znamená postupně si omezit v jídelníčku nezpracované kupované tovary, ale více si doma vařit ze základních potravin. Nastudujte si, co to základní potravina je a co jsou pak doplňující potraviny. Např. k základním potravinám patří maso, obiloviny. Ovoce a zelenina jsou pak až ty doplňující. Jako nemá smysl se rozepisovat o něčem, co si najdete na každém kvalitnějším webu dobrých výživářů. Na youtubu si najděte videa např. paní Slimákové. Její přednášky jsou dobře poslouchatelné, rychle vám utřídí představy o stravování a dietách.

jidlo
hodnocení

0x
To nevi nikdo,každý je individuální a ne že vám to někdo řekne přes net, takže buď pozorujte a vnimejte své tělo a nebo si nechte od odbornika(osobně) poradit

opoera
hodnocení

0x

Chybí tam kvantifikátor kolik kg denně zhubnout. A asi i další veličiny. Když už odhlédnu, že kadžý je jiný, každému to jinak pálí (v klidu), záleží na délce spánku, jiné činnosti...

čistě matematicky 1500Kcal=167 g tuku (dle tabulek nutričních hodnot), nevím, jestli tuk v těle Usazený třeba nemá jiný koeficient než tuk v Žrádle. vlastně by mě to zajímalo.

hodnocení

0x
Hubnutí není otázka sportu a vydaných kalorií, ale je to strava a její složení, množství , která rozhoduje, jestli budete hubnout nebo přibývat. Já spálím i 4500kcal a hubnout nemusím. Když budu chtít hubnout, můžu i jednoduše doma na gauči.
rum
No to je teda pěkná hloupost. Záleží na příjmu a výdeji, kdyz máš deficit hubnes a naopak. Na gauči asi moc nezhubnes když budeš jen jist zdrave. To bys toho musel sníst hodně málo. Určitě je lepší se hejbat a normálně žrát.
Není to blbost. Samotný metabolismus, spaní a dýchání prostě provoz těla spálí za den hodně kalorií. Když omezim kalorie budu hubnout i v posteli. Sportem se vše jen urychlí.
Rume 12 kg za dva měsíce na gauči, marodil jsem. Není to o počtu kalorií, ale o tom, jaké kalorie prijmes a jak je vydáš. 1500kcal se dá spálit za hodinu během nebo casovkou na kole, ale zcela jistě se nebudeš pohybovat v aerobnim pásmu, takže ti můžu garantovat, že nespálíš ani gram tuku.
liska5

Stačí stres z nemoci, nechutná Ti, nespíš... a zhubneš i v posteli. Nebo když máš nemocnou štítnou žlázu / hyperfunkci/ , ta pak jede na plné obrátky a taky spaluješ ani se nenadřeš...

rum
Hodina běhu toho udělá fakt dost. V aerobní fázi při běhu samozřejmě seš, takový ty kecy že prvních x minut nepalis tuk je pěkná kravina. Palis tuk tím že máš deficit + buduješ svaly čímž defakto snižuješ % tuku. Berete to moc vědecky, normální člověk ví že hubnout doma na gauči je xxčovina pokud nechceš vypadat jak zelenina :)
rum
A pokud slečna spali sportem 1500kcal a její bazální metabolismus je řekněme dalších 1500kcal tak musí přijmout maximálně 3000 kcal za den. Fakt bych v tom nehledal větší vědu.

Lisko5 já jsem zcela změnil jídelníček kvůli zdravotnímu stavu. To hubnutí bylo jen "vedlejší účinek". Zlepšení bylo téměř okamžité, léky jsem hned vysadil a zároveň zrušil operaci. Takže dvě mouchy jednou ranou v klidu u televize :)
Rume jestli uděláš 1500kcal při běhu za hodinu, tak se vsadím, že to aerobně neuděláš, leda, že by ti pomáhaly baterie :) A jak dobře víme anaerobně se tuky nepálí. Tuky hoří jen v aerobním pásmu, tedy za přístupu kyslíku. Nejvíc tuků spálíš při chůzi, při nízkých tepech. Čím víc tepů v aerobnim pásmu, tím se podíl tuků snižuje a zvyšuje se podíl cukrů - svalový glykogen, který je okamžitě k dispozici. Tuky se štěpí pomaleji a potřebují dostatek kyslíku, proto pro hubnutí není kam spěchat, právě naopak. Proto vůbec nerozhoduje kolik těch kalorií spálíš, ale rozhoduje to, jak je spálíš. Navíc vysoká intenzita produkuje stresové hormony a ty si žádají rychle dostupnou energii, takže tuky pod vlivem těchto hormonů pálit nebudeš. Na hubnutí je nejlepší chůze, ale za předpokladu, že se změní stravovací návyky.
joudic*
@rum z gauce nebo od pocitace jde zhubnout s prehledem i 20kilo/rok, a kdyz pri diete cvicim, tak jen zatezove cviky na vyrysovani svalu

hodnocení

0x

Nepočítej kalorie, v podstatě ani nemusíš sportovat, stačí jen chůze. Já zhubla za půl roku 10 kg, nic neomezuju, dám si i víno nebo pivo, ale dávám si jen malé porce, třeba k1 brabor, 1 bramborový knedlík, velké maso a přílohu, často těstoviny s nejrůznější zeleninou, a vpodstatě nejímmocc pečivo, jen tak 2x týdně. Jinak snídám různé obiloviny, ale pozor ne kupované směsi, koupila jsem si několik druhů vloček, zalijuk horou vodou a přidám soči a trochu medu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]