Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
při návštěvě obchoďáku mě zaujal dav lidí kolem ohromných palet se zbožím. Uviděla jsem, že je tam narovnáno spousta kostek tuku Stella s máslovou příchutí. Opravdu nevídaná sleva. Z původních 20,50 Kč jen 1,90 za kus. Lidé to házeli do vozíků, vzala jsem si taky, ale jen 2 kousky. Nemám s tímto tukem žádné zkušenosti. Používám hlavně Zlatou Hanou, Heru nebo máslo.
Ještě jsem si nedůvěřivě prohlédla datum spotřeby (určitě to bude prošlé). Nebylo, záruka až do poloviny dubna 2020.
Kam mohu tento tuk použít? Na pečení do buchet? V neděli budu péct bažanta, mohu dát kousek pod maso, jako dávám jindy máslo? A když tam je napsáno "máslová příchuť", nechalo by se to použít za studena - mazat na pečivo či do pomazánky?
Pokud Stellu někdo používáte, podělte se se mnou, kam všude se to hodí. Třeba bude dobrá a já budu pak litovat, že jsem si nevzala víc. Za ty peníze ji už určitě nekoupím. Děkuji - Jaga.
Těm lidem vůbec nešlo o to, že by tak toužili po tuku. Ti lidé projevili tu nejtypičtější českou vlastnost.
- Hele, mámo, ňákej tuk za dvě koruny!
- Ježišmarjá táto, jdi ještě pro jeden vozejk, vezmeme jich aspoň sto!
- Neblázni, co s tím budeme dělat?
- To je jedno, ale stojí jenom dvě koruny!
Prostě kdyby v nějakým českým supermarketu zadarmo naočkovávali lepru, bude tam fronta až na parkoviště.
JInak Stella je klasickej margarín na pečení, takže všude tam, kde by normální člověk použil máslo.
První inspirace zde: stellapeceni.cz/...
Marketing: stellapeceni.cz/...
Stella je: ideální pro krémy a náplně
vhodný i pro běžné pečení
82% rostlinný tuk
s jemnou máslovou příchutí
Stellu mně před mnoha lety poradila cukrářka. Od té doby jsem z ní pekla vše. Chuť dobrá, moučníky ani vánoční nemělo chybu. Mám ji raději než Heru, kde se mně někdy stalo, že se cukroví tzv. rozjelo. Ten obal mně trochu mate, ještě jsem neviděla. Obsah tuku asi 82% jako Zlatá Haná. Sama se dívám, kdo je výrobcem. Když se mně nezdá, raději nekupuji. Jak se říká levné bývá placené 2x.
Na krém, pomazánku, studená kuchyň bych ovšem nedávala.
Ale do koláče, buchet apod. určitě se výsledek podaří.
PS. Je zarážející cena? Se srovnáním je snad jen placený obal, tak o jakosti by se dalo přemýšlet. Zda není jak to přetopené belgické máslo /staré snad 2 r/ jednu dobu vnucovaly markety za minimální cenu a v nových obalech.
Na obalu vidím bábovku a tác, na kterou se povětšinou bábovka pokládala. Takže logicky, tento tuk je vhodný na pečení /je podobný jako Hera/.
Podívejte se na složení. Stačí ty dva kousky, co máte. Lepší je ta Hera 90.
Iva a Omega propadly. Čerpáno z 2.12.2019 z pořadu televize Seznam - A dost!
Slané pečivo - tyčinky, sýrové krekry ano, na pomazánky do studené kuchyně bych ji nepoužila.
Obsahuje palmový olej, tomu se vyhýbám.
Děkuji vám všem. Ano, lidé se rojili kolem jako vosy. Já si vzala ze zvědavosti jen 2 kousky, i když cena i záruka byly v pohodě. Protože to neznám, nepoužívala jsem to nikdy a nemám s tím žádné zkušenosti. Ale věřím tomu, že se najdou lidé, kteří toho mají plný mrazák až po okraj. A budou tím mazat všechno, včetně bot a bolavých zad.
Ty 2 kostky hravě sdělám do pečení. Dík těm, kdo jste se mou otázkou zabývali a všem hezký rok 2020. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.