Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už nějakou dobu mi nejde pořádně usnout, vždy mi to hrozně dlouho trvá.
Máte nějaké rady a tipy jak co rychleji usnout?
Předem děkuji
Co pomáhá vám k rychlému usnutí?
Dobrý den, před spaním si vyvětrejte, nepřetápějte ložnici, moc nejezte, nepijte alkohol ani kávu (uvařte si čaj z meduňky), neřešte nějaký problém a zklidněte si mysl, nesledujte akční film nebo zprávy, unavte si oči třeba četbou "lehké" knížky, ustelte si hezky lože a dojděte se i vyčůrat. Zdravím!
Také se večer před spaním vyvarujte silnému bílému světlu, které obsahuje moidrouy složku. Vadí vlastně i televize. Navečer je nejlepší osvětlení, jaké dává oheň, ale pomohou červené brýle. Najdte si v archivu TV Noe (na internetu) pořad V souvislostech s Hynkem Medřickým na téma "Budiž světlo! Ale jaké?! nebo si otenřete tento článek na E15. Vyzkoušené to nemám, docvěděl jsem se o tom nedávno, ale červené brýle nejsou zas tak drahé.
Co a kdy před spánkem jíte a pijete? Večeře nejpozději 2,5 - 3 hodiny před spaním.
Vyvarujte se těžkých jídel, pití kávy, zeleného čaje, kakaa. Vhodnější je libové maso /krůta, ryby/, sýry, tvarohy
Nastavte si režim. Třeba konec internetu a televize mezi 8-9 hodinou večerní. V 19 hodin koupel - sprcha.
Uspořádání si věcí na příští den, přečtění si knihy, pouštění klidné hudby. Zklidnění, případně meditace.
Po nějaké době se jistě účinek dostaví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.