Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlé usínání?

Od: niky024* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

už nějakou dobu mi nejde pořádně usnout, vždy mi to hrozně dlouho trvá.

Máte nějaké rady a tipy jak co rychleji usnout?

Předem děkuji;)

doplněno 01.01.20 22:24:

Co pomáhá vám k rychlému usnutí?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, před spaním si vyvětrejte, nepřetápějte ložnici, moc nejezte, nepijte alkohol ani kávu (uvařte si čaj z meduňky), neřešte nějaký problém a zklidněte si mysl, nesledujte akční film nebo zprávy, unavte si oči třeba četbou "lehké" knížky, ustelte si hezky lože a dojděte se i vyčůrat. Zdravím!

A nejezte před spaním...

hodnocení

4x

Počítejte od 12 pozpátku k nule. Pravidelně, každé číslo na dva, případně tři nádechy (jak to komu vyhovuje). Při každém čísle se zkusit o něco víc uvolnit. Nemyslet na nic, jen na odpočítávání a uvolňování napětí...

liska5
hodnocení

4x

Užívat k večeru hořčík, ideálně v sáčcích Magnosolv. Bylinné čaje - spací směsi. Počítací metoda 4-7-8. Na 4 doby nádech, 7 dob vydržet nedýchat a na 8 dob pomalinku vydechovat. To sníží hladinu kyslíku v krvi a navodí spánek. Ostatní už tu zaznělo.

hodnocení

4x

Také se večer před spaním vyvarujte silnému bílému světlu, které obsahuje moidrouy složku. Vadí vlastně i televize. Navečer je nejlepší osvětlení, jaké dává oheň, ale pomohou červené brýle. Najdte si v archivu TV Noe (na internetu) pořad V souvislostech s Hynkem Medřickým na téma "Budiž světlo! Ale jaké?! nebo si otenřete tento článek na E15. Vyzkoušené to nemám, docvěděl jsem se o tom nedávno, ale červené brýle nejsou zas tak drahé.

kepler*
hodnocení

3x

Rada je prostá: jdi spát, až se ti opravdu bude chtít. Pokud musíš ráno brzo vstávat, tak zkus tu meduňku. Vyvaruj se v posteli rozrušujících myšlenek, stresů a pod. Místo toho si radši v duchu vzpomínej na své nejmilejší osoby. Třeba i podle abecedy...*palec*

lipanek
hodnocení

3x

Co a kdy před spánkem jíte a pijete? Večeře nejpozději 2,5 - 3 hodiny před spaním.

Vyvarujte se těžkých jídel, pití kávy, zeleného čaje, kakaa. Vhodnější je libové maso /krůta, ryby/, sýry, tvarohy

Nastavte si režim. Třeba konec internetu a televize mezi 8-9 hodinou večerní. V 19 hodin koupel - sprcha.

Uspořádání si věcí na příští den, přečtění si knihy, pouštění klidné hudby. Zklidnění, případně meditace.

Po nějaké době se jistě účinek dostaví.

hodnocení

3x

Usínám s knížkou v ruce, spím jako dudek.

liska5
hodnocení

2x

V tom spánku jsou cykly- jeden a půl hodiny trvá jeden. Jestli prošvihnete tu svoji hodinu, tak pak má přijít spánek až za hodinu a půl. To si musíte sám vypozorovat. Jít třeba o něco dříve...

houbes*
hodnocení

0x
Také mám špatné usínání ale když nemohu zabrat uspává mně přítelkyně. Leží vedle mně a jemně prstem se mně dotýká hlavy. Prý podle ní usnu do 5 min. Tak tohle mi zabírá lépe než nějaký prášky na spaní..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]