Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak vyndat vodu z masa

Od: budusmazit odpovědí: 6 změna:
No jak? V kupovaným mase je moc vody, vždycky jsem na to měla dost času aby ten hnus vytekl. Ale ted mám času méně. A pak nejde usmažit.
Předem diky za odpověď.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

4x

Já měla zato, že aby zůstalo servírované maso šťavnaté a nevysušené, tak se musí předem zprudka osmahnout z obou stran, aby se uzavřelo. Prostě, že je to žádoucí. Jestli chci něco odvodnit, tak to osolím. Chvíli to trvá.

Vím, že existují nekalé finty, jako přidávání močoviny do píce, aby jateční zvíře zadrželo v těle vodu. To se snad už nedělá/?/ Proto bych kupovala maso jen u známého řezníka.

Nebo jestli třeba nemáte tzv. křehčené maso - nejspíš je napíchané vodou/?/

 

hodnocení

2x
avatar kejikl

Poradím. Kupujte maso u dobrého řezníka, ten do masa nic nepřidává a nemusíte řešit vodu.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

U čerstvě koupeného masa tento problém není. Je však u masa, které bylo zmražené. Pomalejším zmrazením se uvnitř, v buňkách tvoří krystaly vody, které pomalu rostou a buňky roztrhají. Když dáme maso ven nebo mu pomůžeme rychle rozmrznout, voda, která byla masu přirozená, vyteče a maso je pak jako piliny. Je lépe nezmrazovat, ale když už musíme, pak rychle zmrazit a pomaloučku rozmrazovat. Např ne v prostoru kuchyně, ale v lednici a dát mu čas.

liska5

To bude ono! To bude maso ze zamražených rezerv. Nemohu bodovat, tak*palec*

 

hodnocení

0x

Možná by se voda z masa mohla dostat odstředěním. Ale dávat k vůli tomu maso do pračky...

 

kominik
hodnocení

0x

Když děláte řízky z německého přešlechtěného vepřového prasete PSI , tak ji normální cestou ven nedostanete a pokud chcete křupavou strouhanku na řízku , tak musíte dodržet také osvědčené postupy v balení a smažení . Někdy stačí obalit a hned dát smažit a na nic nečekat . Co se týče kvality vepřového masa , tak jste nemuseli svým chováním přes své milované supermarkety zlikvidovat naše pěstitele obilý a chovatele vepřů . Proto máte dnes všude řepku . Zemědělci se musí nějak také uživit a těm co mají opravdický přehled , tak nemusím vysvětlovat tuto podstatu věci a hlavně , že za řepkou nestojí Babiš , ale spoluobčané co nalítli přiblblé propagandě . Nemít soběstačnost v potravinách je dost velká hrůza .

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]