Nejste přihlášen/a.
V současné době už je ve většině česnekových stroružůl uprostřed takové to zelené, co z toho, pokud je to zasazeno, vyroste vlastně ten stvol, okolo kterého jsou stroužky. Někde jsem četla, ale nemohu to najít, že by se to mělo při použití česneku na přímou úpravu vykrojit, že to obsahuje nějakou škodlivou látku. Je to pravda, odstraňujete to.
Jestli je tento česnek určen ke konzumaci, tak bych zelené klíčky v žádném případě nevyhazovala. Naopak. V nich se soustřeďují enzymy a vitamíny. Já bych je přednostně konzumovala, jako to nejzdravější. To samé dělám s klíčící cibulí. Ty zelené mladé výhonky ke chlebu se škvarkama, trochu hořčice, lehce posolit a...
Česnek asi máte špatně uskladněný, je v teple. . Protože mi připadá ještě velice brzy, aby začal klíčit. Také se mi to stává, ale odhadem až tak v březnu - dubnu.
Mám ho v chladném špajzu v bedničce na zemi, na dlážkách. A pořád je uvnitř krásně bílý, bez klíčení. Možná byste ho měla uskladnit někde jinde, kde je chladněji a on nemá snahu růst. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.