Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší česnek, zelený uprostřed

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:

V současné době už je ve většině česnekových stroružůl uprostřed takové to zelené, co z toho, pokud je to zasazeno, vyroste vlastně ten stvol, okolo kterého jsou stroužky. Někde jsem četla, ale nemohu to najít, že by se to mělo při použití česneku na přímou úpravu vykrojit, že to obsahuje nějakou škodlivou látku. Je to pravda, odstraňujete to.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

6x

Odstraňuje se to jen aby česnek tak nepálil,ten klík je nejpálivější a neobsahuje žádné škodliviny.

hodnocení

4x
Říká se tomu duše a dává se pryč pokud hůř snášíte česnek.
V tuto dobu, už od léta, máme česnek venku. Krásně vydrží až do další úrody. Nejlepší uchování.

host
hodnocení

2x

Tak, tak. Také to vykrajujeme a nepoužíváme. Nebo takové stroužky, pokud na česneku již nejsosu černé nebo zelené tečky plísně (to se vyhazuje, aby se plíseň nedostala do půdy), zasadí a jako z nouze ctnost, aby se to nevyhodilo, se zkouší pěstovat vlastní česnek.

liska5
hodnocení

2x

Jestli je tento česnek určen ke konzumaci, tak bych zelené klíčky v žádném případě nevyhazovala. Naopak. V nich se soustřeďují enzymy a vitamíny. Já bych je přednostně konzumovala, jako to nejzdravější. To samé dělám s klíčící cibulí. Ty zelené mladé výhonky ke chlebu se škvarkama, trochu hořčice, lehce posolit a...*pivo*

hodnocení

0x

Nemusíte odstraňovat, nic špatného neobsahuje. Pokud byste z takového česneku chtěla dělat pastu, tak pasta zezelená. Je to však pouze kosmetická vada.

hodnocení

O pastě to vím, tu dělám z ranějšího

hodnocení

0x

Česnek asi máte špatně uskladněný, je v teple. . Protože mi připadá ještě velice brzy, aby začal klíčit. Také se mi to stává, ale odhadem až tak v březnu - dubnu.

Mám ho v chladném špajzu v bedničce na zemi, na dlážkách. A pořád je uvnitř krásně bílý, bez klíčení. Možná byste ho měla uskladnit někde jinde, kde je chladněji a on nemá snahu růst. Jaga.

hodnocení

Ono ho v paneláku těžko uskladníte, já sid ělám pastu, ovšem je třeba taky na okamžité čerstvé použití, mám ho pokud nemrzne na na balkoně, ale stejně stárne

priklad1*
hodnocení

0x

Chce klíčit. Zasázet. Je ideální počasí. Není umrzlo. Já ho jdu vyndat ze Sulky a jdu sázet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]