Nejste přihlášen/a.
Holka ať studuje a baví se s chlapci v jejím věku, at poznává život a lidi kolem sebe, at cestuje a věnuje se také nějakým koníčkům. V 15ti je brzo vázat se na jednoho staršího muže.
15 letá dívka má život před sebou. Bude se buď něčím učit, nebo studovat. A ne se vázat už od 15 let na muže, který by skoro mohl být jejím taťkou.
Navíc on už je hotový dospělý muž, který by klidně mohl pečovat o vlastní děti. A asi těžko bude mít pochopení pro studentské legrácky mladičké dívky. Ty jejich zájmy budou asi dost odlišné, on už bude, vzhledem k věku, usedlejší. Ona by chtěla na diskotéku, on by chtěl, aby mu doma uvařila guláš se šesti. A podobné rozdíly budou asi ve všem.
Jak se říká: svůj k svému. On by si měl najít ženu kolem 25 let, ať už bezdětnou, nebo s dětmi, to záleží na něm, na jeho vzplanutí. Ale ať neblbne hlavu 15 letému kuřeti. Jaga.
Pokud by to bylo možné, přestat se zcela stýkat, mluvit, telefonovat, psát. Nespekulovat, že jedna procházka vše vyřeší. Děvče, nemáte žádnou zkušenost, on bude přemlouvat, podlehnete, necháte se přemluvit na další setkání. Možná Vás přitahuje, že budete jiná oproti ostatním, že je to člověk, který vydělává bude platit za různé dárky, pohoštění apod..
Jasně a zřetelně říci, že nemáte zájem, a zavřít komunikaci. I když jak píšete, zájem z Vaší strany by byl.
Vy mějte zatím platonickou lásku, tenhle chlap zatlačí rovnou do postele.
Dospívají holka má všechno před sebou. Hlavně roky studia. Ať se zaměří na to, aby z ní něco bylo a užívá si studentského života. Ten muž je pro ni starý.
Ale nic není tolik složité, jak to na první pohled vypadá. Jestli dotyčná dívka je svéprávná, tak si bude dělat a bude cítit to, co ona sama uzná za vhodné. Sama si musí svými špatnými rozhodnutími způsobyt své problémy, aby jí ty problémy poučily, aby získala zkušenosti pro život. Jestli jí někdo chce umetat cestičku a řešit její záležitosti za ní, tak je to "medvědí služba".
Když se oba mají rádi, tak proč se tomu bránit. Ale velkou naději, že vztah vydrží delší dobu, si raději nedělejte.
Jen mě napadá, jestli zájem muže není motivován především tím, aby se mohl chlubit mladou kočičkou.
A pokud sex, tak jedině chráněný, pro dívčinu by bylo neplánované početí velkým a trvalým zásahem do mladého života.
@hwlp: Takové vztahy, kde byl velký věkový rozdíl, jistě někteří z nás zažili. Já sám na to mám hezké vzpomínky. Pokud jsou oba rozumní, a v případě neshod by se dokázali rozumně rozejít a zůstat dál v kamarádském vztahu, tak bych se toho nebál, ani kdyby to měl být jen krásný krátký úlet (samozřejmě bez dalších následků). Jsou ale i případy, že tento vztah vydrží dlouho. A říká se, že je lepší litovat něčeho co jsme zkusili, než litovat že jsme nic nezkusili. Neznám přesně prostředí, ve kterém oba žijí, ani povahy obou osobností, těžko doporučit nějaké konkrétní řešení. Ale držím vám oběma palce, ať svého rozhodnutí nelitujete.
Možná to nějaký čas bude oba dva fascinovat, ale vztah nejspíš nevydrží. Dívka si bude procházet mládím se vším všudy, časem ji omrzí být stále jen s tímto mužem. Možná bude bydlet na intru, na koleji. Bude mezi vrstevníky a on se tam nebude moc hodit. Prostě perspektivní vztah to není. Co její rodiče? Ti nejspíš taky zapracují.
Řešit co?
Když holka toho muže potká, měla by ho pozdravit jako první, je přece jenom o dost starší . Nic víc.
To podstatné, co jsem psala, je vyznačeno tučně .
Ale vážně: v tomto věku je ten rozdíl příliš veliký a i nevhodný, hlavně pro tu dívku. Ta by si měla povídat a chodit s kluky v jejím věku (nemusí být nutně jeden ročník). Děvče má před sebou studium, hledání sama sebe - no a ten muž už si tím (doufám) dávno prošel, vystudoval/vyučil se, pracuje a hledá partnerku. My v tom věku už mívali děti, ne k chození, ale k vychovávání. A ta slečna je ještě dítě, alespoň podle zákona.
pokud jsou oba dva spokojeni, a je to to, co oba chteji... zadnemu moralistovi do toho nic neni. Naopak vyzralejsi partner dokaze v zivote lepe nasmerovat potěr, pokud to neni nejaky nestastnik, ktery sam jeste nevi co se zivotem.
joudic: kdyby to ale bylo vaše dítě, dokázal by jste tomu muži říci, je vám 30, určitě chcete mít sex každý den, vezměte si teda moji holčičku, tady jí máte, je vaše.
@helz no byl bych uuplne nadseny.. nicmene stejne se toho moc neda delat, na me treba neplatilo nikdy nic. Ale Bohuse Matuse bych fakt nerozchodil.
Já teda nechápu za koho píšete... Jste ten muž 31 let? Nemám ráda, když někdo píše jako za někoho jiného a přitom je on sám ten tazatel. Ale schovává se jako za někoho jiného. Proč to dělá? Máte rád Lolitky, tak to přiznejte přímo a je to. Ale s 15 letou nic mít nemůžete. Je chráněná zákonem. Počkejte až jí bude víc.
Ještě je otázka, jestli chce ona vás.
hwlp, proč se do toho motáte? Nějak nechápu... Snad každý píše za sebe. Já bych si nedovolila psát o problémech jiných lidí, protože mi do toho nic není.
Věkový rozdíl i mentalita v tomto případě je moc. 15letá se má něco učit, užívat mládí s vrstevníky apod. 30 partner by od vztahu jistě čekal něco jiného. Sundat růžové brýle a dívat se realisticky. 30letý ať hledá ženu kolem 25 např.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.