Nejste přihlášen/a.
Co znamená pojem, slovo, definice termínu Cream cheese?
Cream cheese je anglické slovo, které lze přeložit jako smetanový sýr. Přesněji se jedná o lehce ochucený čerstvý sýr, který se vyrábí z mléka a smetany. Při průmyslové výrobě se ještě přidávají stabilizátory. Cream cheese by měl obsahovat nejméně 33% mléčného tuku, vlhkost by neměla překročit 55% a hodnota pH se musí pohybovat v rozmezí 4,4-4,9.
Některé země podmiňují užití názvu ještě vyšším obsahem tuku. Nejedná se o zrající sýr, konzumuje se čerstvý.
Dobrý den, tvaroh to nebude, ale bude to smetanový (krémový) sýr - v našich končinách zřejmě Žervé či Lučina. Zdravím!
liska5 - no, o Lučině bych neřekl, že je tvarohová - je smetanová a ta Vaše zřejmě bez příchuti / neochucená (přírodní sýr = cheese natural). Ovšem, lépe by se radilo, kdyby tazatelka byla přesnější, resp. napsala, co vytváří a dle jakého receptu. Ale stejně tam bude asi dávat ten sýr neochucený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.