Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem zmrzlý raky, a dočetl se o nich jen: "před podáváním rozmražte" - tak to by mě fakt jako taky napadlo ..
Ale co dál s nima? Má se to nějak solit, kořenit, vařit? Loupat, jak se to vlastně jí? Mám konkrétně to - co je na obrázku. Jasně, že se to dá nalovit přímo někde u vody a je to tak lepší - ale co s těmahle?
Raci v koprové šťávě/omáčce - což mě vede k tomu, že by měli být už připravení k jídlu. Jestli tedy ta majda není v pytlíku extra. Nějaký další text by nebyl?
Jedubabička: jo, je tam nějakej kopr a tak. V té papírové krabici je vanička plná těch zvířátek a voni teda plavou asi v té omajdě. Ahá - takže to bude něco podobného jako zmrzlý oběd třeba z Eurestu, prostě to rozmrazíš a baštíš?
No já jsem teďkonc v práci, raci jsou doma v mražáku a z domova se nemůžu ptát, protože mi nepřející admin bloknul adresu. Ale na tý krabici jako něco ještě je, v pěti jazycích, nějaký obecný plky ..
Ale asi se doma na to ještě podívám, co teda a jak.
Uzavřenou misku pomalu rozmrazte. Obsah ohřívejte na malém plameni (nevařte). Lze ohřívat i v mikrovlnné troubě (předtím sáček několikrát propíchněte). Šťávu/omáčku můžete podle chuti okořenit/dochutit.
Je možno přidat crème fraîche nebo kečup. Raky lze konzumovat i studené s pikantní omáčkou. Servírujte se sklenkou chladného bílého vína (např. Sancerre nebo Chablis)
Dobrou chuť
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.