Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připravit zmrzlé korýše

Od: junkers* odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem zmrzlý raky, a dočetl se o nich jen: "před podáváním rozmražte" - tak to by mě fakt jako taky napadlo .. *bzum*

Ale co dál s nima? Má se to nějak solit, kořenit, vařit? Loupat, jak se to vlastně jí? Mám konkrétně to - co je na obrázku. Jasně, že se to dá nalovit přímo někde u vody a je to tak lepší - ale co s těmahle?

Jak připravit zmrzlé korýše
Jak připravit zmrzlé korýše #2
Jak připravit zmrzlé korýše #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Raci v koprové šťávě/omáčce - což mě vede k tomu, že by měli být už připravení k jídlu. Jestli tedy ta majda není v pytlíku extra. Nějaký další text by nebyl?

junkers*
hodnocení

Jedubabička: jo, je tam nějakej kopr a tak. V té papírové krabici je vanička plná těch zvířátek a voni teda plavou asi v té omajdě. Ahá - takže to bude něco podobného jako zmrzlý oběd třeba z Eurestu, prostě to rozmrazíš a baštíš?

Jestli se píše jen o rozmrazení, pak asi ano. Vážně tam nic dalšího není?

junkers*
hodnocení

No já jsem teďkonc v práci, raci jsou doma v mražáku a z domova se nemůžu ptát, protože mi nepřející admin bloknul adresu. Ale na tý krabici jako něco ještě je, v pěti jazycích, nějaký obecný plky ..

Ale asi se doma na to ještě podívám, co teda a jak.

Tak sem potom dejte čitelnou fotku textu a uvidíme.

junkers*
hodnocení

Jedubabička: Jo, tak jo. *co*

liska5

Pochopila jsem, že už je to osolené a okořeněné po skandinávsku.

Ještě zavřené nechat rozmrazit a pak na slabém ohni ohřát. Nevařit.

hodnocení

2x

Uzavřenou misku pomalu rozmrazte. Obsah ohřívejte na malém plameni (nevařte). Lze ohřívat i v mikrovlnné troubě (předtím sáček několikrát propíchněte). Šťávu/omáčku můžete podle chuti okořenit/dochutit.

Je možno přidat crème fraîche nebo kečup. Raky lze konzumovat i studené s pikantní omáčkou. Servírujte se sklenkou chladného bílého vína (např. Sancerre nebo Chablis)

Dobrou chuť *zdravi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]