Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes budu vařit plíčky na smetaně a chci se zeptat, jaký tuk se dává do jíšky. Olej nebo máslo? Děkuji
Na smetaně - zde jíšku nedávám, omajda by byla hodně tučná.
Ve smetaně rozmícháte hladkou mouku /nejlepší je rozklepat ve sklenici se šroubovacím uzávěrem/, stačí párkrát zašejkrovat a záklechtka je bez hrudek, nebo v šejkru od kokteilů na hubnutí, máte-li. Do smetany dát trošku teplé vody, neklechtat v úplně studené smetaně.
Jíšku je dobrá udělat ze sádla.
Z oleje nedělám.
Někdy použiju vše co mám dohromady - sádlo, máslo, Hera /kupuji ji ale málokdy/. Někdo dělá i ze ztuženého tuku, ale tomu je také dobré se vyhýbat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.