Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Plíčky na smetaně

Od: dako® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dnes budu vařit plíčky na smetaně a chci se zeptat, jaký tuk se dává do jíšky. Olej nebo máslo? Děkuji

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lipanek
hodnocení

4x

Na smetaně - zde jíšku nedávám, omajda by byla hodně tučná.

Ve smetaně rozmícháte hladkou mouku /nejlepší je rozklepat ve sklenici se šroubovacím uzávěrem/, stačí párkrát zašejkrovat a záklechtka je bez hrudek, nebo v šejkru od kokteilů na hubnutí, máte-li. Do smetany dát trošku teplé vody, neklechtat v úplně studené smetaně.

Jíšku je dobrá udělat ze sádla.

Z oleje nedělám.

Někdy použiju vše co mám dohromady - sádlo, máslo, Hera /kupuji ji ale málokdy/. Někdo dělá i ze ztuženého tuku, ale tomu je také dobré se vyhýbat.

 

hahanaj*
hodnocení

4x

Nedávám jíšku , zrovna tak do svíčkové nedávám jíšku - ve smetaně rozmíchám mouku a tím omáčku zahustím. Nakonec je možné přidat kousíček másla na zjemnění omáčky.Ale 100 lidí ,s100 receptů a 100 chutí.

 

asiemil
20.12.19 07:46
hodnocení

2x

sádlo

kenav

Zrovna u toho pajšlu si tim sadlem nejsem jisty.

Asi takhle-pokud jíška tak jedině ze sádla, margaríny nikdy, jen z nouze. Olej vůbec ne ! Na některé pokrmy je pak lepší "záklechtka-mouka ve vodě nebo max v mléku!

Některé pokrmy jdou zahustit i jinak-třeba nastrouhanou syrovou bramborou (např zelí či kapusta,dokonce někdo i guláš!)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]