Nejste přihlášen/a.
Nevíte, prosím, někdo, proč se do sirupů dává kyselina citrónová? Jde jen o chuť nebo se jedná o nějakou chemickou reakci? Mohu její množství třeba i zdvojnásobit? Domácí sirup mi chutná, ale zdá se mi trochu fádní... Předem děkuji za vysvětlení i vaši zkušenost. Eva
Podle mojí maminky proto, aby neplesnivěl. Nicméně nám to nikdy jako dětem s kyselinou citrónovou nechutnalo, vždycky jsme tam odhalili jakousi chuť, která nám neseděla, a tak ji dávat přestala. Dává citrón. Neplesniví nic, vždy pečlivě vypláchne lahve, do kterých sirup slívá, vařící vodou a zásadně nepoužívá plasty, které se takto "připravit" nedají. Jinak ale vím, že babička a její sousedky se přes plot často bavívaly, kolik která dává kyseliny a každá podle chuti jinak, takže asi ničemu nebude vadit, když množství zdvojnásobíte Hlavně ať chutná!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.