Nejste přihlášen/a.
Sem s ní!
Proč držet polévku týden? Určitě ne do mrazáku. Já bych ji za pár dní snědla. Dejte si ji v poledne i k večeři. Třeba i dva talíře, nemusíte mít druhé, hlavní jídlo.
Já jsem tedy polévková a nevadilo by mi to. Polévka Vás pěkně propláchne.
Tak smetanová polévka po rozmražení propláchne 100%, jen ji smí ochutnat maximálně tolik lidí, kolik máme záchodů, aby nebyla mela.. .
Na to je jednoduchá rada: pokud mi zůstává polévka v lednici i po 4 dnech, preventivně ji krátce převařím a vydrží další čtyři dny. Ověřeno, vyzkoušeno. Zamrazit polévku s bramborama třeba nelze, jinak je z brambor bláto.Smetaně to taky nesvědčí, polévka zřídne.
Polévka se smetanou, týden je na ni docela dost i v lednici, i když samozřejmě předpokládám odebírání čistým nástrojem. A smetanovou záležitost dát do mrazáku také není ideální. Asi bych rozdal ochutnávky kamarádům, než abych to pak za stálého míchání vylil do hajzlu...
Týden a nebo jak tu někdo psal převařit, tedy jsem dost líná denně vařit ale po třech dnech to už bych jistě chuť neměla. Uvařím -li 5l, vařím je s tím, že dám do krabiček zamrazit aby měl manžel, když jede na chalupu kam já v zimě nemusí. Ovšem vždy říká už to z mrazáku není ono a zásadně nemrazím polévky a omáčky smetanové.
Pokud máte v lednici do +4°C, tak bych se nebál ani toho týdne se smetanovou polívkou. Nad tuto teplotu bych to neriskoval. Takže lednici nastavit na maximální zimu a směle do toho.
Při maximální zimě v lednici se pak pivo musí kousat. Optimální teplota v lednici je okolo +6*C, to je potom jak ze sedmého schodu...
A proč jí nedáte ještě horkou do sklenic?Já jsem zrovna o víkendu udělala hodně zelňačky,tak jsem pro jistotu půlku zavařila do skenic a mám je v ledniciTam by měly vydržet cca 14 dní až měsíc.
Cokoli čeho je navařeno víc nalévám do čistých sklenic od okurek, medu, zelí ...(1l) pod okraj, úplně horké zavřu (- po případném otření okraje sklenice čistým papírovým kapesníkem -) původním víčkem. Někdo ještě sklenici otočí dnem vzhůru. Nechám pomalu vychladnout a pak dám do chladna či do lednice. Obsah vydrží i při +10*C 4-5 dní i víc (to nevím, býva již zbaštěno) a chutná jako čerstvý.
Nezavařuju,jen ji horku naleju dosklenic,otočím dnem zvůru a nechám vychladnout.Potom otočím,za půl hodinky slyším,jak se zvednou víčka a dám do lednice.Mě toakto připravené jídlo vydrží i 14 dní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.