Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak dlouho vydrží naložené maso v lednici?

Od: libi98 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
jak dlouho vydrží naložené maso v lednici v soli a koření? Chtěl bych to nechat odležet, co nejdéle, ale zase nechci, aby se zkazilo. Máte vyzkoušeno, jak dlouho vydrží?

Řezníci nechávají mají odležet snad i týdny, ale asi v tom bude nějaký fígl.

Děkuji

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kepler*
hodnocení

2x

Pokud chceš naložit maso jen za účelem zvýšení jeho trvanlivosti, nakládá se do soli na dobu 2 - 4 týdnů.

milujivareni.cz/...

Podobné je to i pro přípravu před uzením, lze najít spoustu receptů. Třeba zde:

nasezahrada.com/...

Pokud chceš maso marinovat, aby při tepelné úpravě lépe zkřehlo, stačí naložit jen přes noc, ale mělo by vydržet i 3 dny při 4 - 5oC Ještě déle vydrží, pokud je uloženo do vzduchotěsné dózy s klipama.

recepty.chytrazena.cz/...

 

hodnocení

0x
avatar clayman

Běžně krkovičku koupíme v pondělí a maso naložíme do lednice na víkend. Dokonce známá, která krkovičku nemá ráda ji slíznula, že jí chutná. :)

Základem je maso nakořenit (nasolit) a nechat v lednici na nejchladnějším místě. Máme vyloženě šuplík na maso, kde se udržuje teplota kolem 1°C. Maso úplně vzadu lehce namrzá, takže ho nedám až na konec a 5-7 dnů k naložení ideál.

Kuřecí stačí naložit přes noc.

Jak dlouho by vydrželo maximálně nevím...

 

hodnocení

0x
avatar maky

Můj známý řezník nakládá svíčkovou týden před tepelnou úpravou. Já to nechám den nebo dva v chladnu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma naložené maso

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]