Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak dlouho vydrží naložené maso v lednici v soli a koření? Chtěl bych to nechat odležet, co nejdéle, ale zase nechci, aby se zkazilo. Máte vyzkoušeno, jak dlouho vydrží?
Řezníci nechávají mají odležet snad i týdny, ale asi v tom bude nějaký fígl.
Děkuji
Pokud chceš naložit maso jen za účelem zvýšení jeho trvanlivosti, nakládá se do soli na dobu 2 - 4 týdnů.
Podobné je to i pro přípravu před uzením, lze najít spoustu receptů. Třeba zde:
Pokud chceš maso marinovat, aby při tepelné úpravě lépe zkřehlo, stačí naložit jen přes noc, ale mělo by vydržet i 3 dny při 4 - 5oC Ještě déle vydrží, pokud je uloženo do vzduchotěsné dózy s klipama.
Běžně krkovičku koupíme v pondělí a maso naložíme do lednice na víkend. Dokonce známá, která krkovičku nemá ráda ji slíznula, že jí chutná.
Základem je maso nakořenit (nasolit) a nechat v lednici na nejchladnějším místě. Máme vyloženě šuplík na maso, kde se udržuje teplota kolem 1°C. Maso úplně vzadu lehce namrzá, takže ho nedám až na konec a 5-7 dnů k naložení ideál.
Kuřecí stačí naložit přes noc.
Jak dlouho by vydrželo maximálně nevím...
Můj známý řezník nakládá svíčkovou týden před tepelnou úpravou. Já to nechám den nebo dva v chladnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.