Nic se nestane. Projde traktem ven. Můj tehdy dvouletý vnouček spolkl dlouhý ostrý zub z plastové vidličky. Cpala jsem ho mandarinkami, aby nepropíchl to jemné dětské střevo. A třetí den ráno byl zub v nočníku! To mi spadl kámen ze srdce!
My jsme taky nezískali úplně všechny kývající se mléčné zoubky našich dětí. Asi nějaký zůstal v rohlíku. Dětem se to asi holt občas stává a žádný problém nebyl. Někdo polyká třešně i s peckami, nebo jí meloun se semínky. Je to dost podobné, tělo s tím nemá problémy.
auau
Potkají se dva staříci. "Ahoj Franto,vidím,že máš zavázaný palec,co se ti stalo?"Ále praštil jsem se kladivem.To ti byla hrozná bolest!" "To nic není,větší bolest je ,když se tlačí zuby." "Prosím tě,dědku,to si přece nemůžeš pamatovat!" "Jakto,že ne,minulý týden jsem spolkl protézu!"
Kyseliny v žaludku naruší sklovinu. Kosti nejsou nerozpustitelné. Samosebou zemina a voda na kosti nemá takový vliv jako kyseliny. Spíš ten zub vykadíte, tak proč se stresujete?
zz
Kdyby se zuby rozpouštěly tak by asi nevydržely léta v ústech, sliny by je časem zlikvidovaly. A co třeba amalgámová plomba?
Nebojte se, nestane se nic. Opravdu. Jděte k zubaři a nechte si zub spravit, to je důležitější než nějaké děsy z kousku zubu nebo plomby v zažívacím traktu.
zz: Zuby krásně likviduje coca cola . PH v ústech čištěním člověk udržuje na neutrálním. Hoďte zub do cocacoly a uvidíte, že do týdne i dřív zmizí celý pryč.
Zachovejte klid. V žaludku máme dost horko a dost silný roztok kyseliny. Spolknutý kus kosti nebo spolknutý zub se rozpustí a ztratí. A co se neztratí, bez problému vyjde ven.
trochu to odlehčím...hlavně pak moc netlačit aby ten zub neprostelil záchodovou mísu :D pokud nezačne někde bolet a zub se nezasekne, což byste poznal tak se nic nestane a vyjde ven, příroda si dokáe poradit
Problám bych viděl,kdytby součástí spolknutého zubu byla zladákorunka. Ne že by si s tímorgAIZMUS NEPORADIL, ALE BYLA BY JÍ škoda. A chodit na nočík a paj se v něm probírat – nevím, nevím. No ale to není váš případ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.