Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánočka bez kravského mléka, jakým nahradit?

Od: anzionka® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

máte nápad, čím nahradit ve vánočce mléčné výrobky? Aby to bylo dobré, a aby se to povedlo? Nevím, jestli se do vánocčky dává jen mléko, nebo i máslo...? Díky moc za každou radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

6x

Místo mléka bych se nebál použít vodu. To mléko co se prodává má beztak blíž k vodě než k mléku. Máslo jde nahradit nějakým margarínem.

hodnocení

5x

Pokud jste alergik, tak víte, že bezlaktózové mléko (nebo se sníženým obsahem laktózy) prodává třeba Kaufland nebo Tesco.

Máslo do vánočkového těsta nedávám, jen Heru.

hodnocení

3x
Syn měl jako malý problémy s kravským mlékem a tak nam doktorka doporučila přejít na sojové. Jak sójovým náhrážkám moc neholduju,tak sojové mléko nemá oproti kravskému o moc jinou chuť. Místo másla se běžně používá Hera.

hodnocení

2x

Zkuste poloviční dávku, ve které máslo nahradíte Herou. To by neměl být žádný problém. Mléko se přidává proto, aby se těsto dalo hníst. Aby nebylo tuhé. I když jsem to tak nikdy nezkoušela, domnívám se, že voda by mohla postačit. A těch pár procent mléčného tuku, které s vodou do těsta nepřidáte, by mohlo nahradit pár deka Hery navíc. Případně oleje. Prostě bych napoprvé vykoušela malou dávku surovin. Ale vím, že kuchyňské recepty nejsou recepty lékárenské. Velmi často se dá ledacos obejít a doporučené gramy se nemusí přísně dodržovat.

etana*
hodnocení

2x

Klidně nějaké mléko ze soji, ořechů, ovsa, mandlí, to je celkem jedno. Stejně tak místo másla umělý tuk. Náhražka vajíček také existuje, v sypké podobě. Ovšem na skutečnou chuť vánočky zapomeňte.

cesmina*
hodnocení

2x

Dejte Heru a místo mléka můžete dát vodu.

id
hodnocení

2x

Mám podobný problém. Všechna kynutá těsta dělám z oleje a vody a je to fakt jedlé. Cízí ochutnávající návštěvníci nemají tušení z čeho je vánočka upečena a pochutnávají si.

hodnocení

0x

Rozmíchala bych si pohankové nebo sojové mléko.

hodnocení

Super, díky moc. To mléko bez laktózy mě nenapadlo, ale nevím, jestli to bude OK. Mně vadí jen laktóza a přítelovi si myslím, že kromě té, tak rovnou i mléčná bílkovina, tak asi sáhnu po sojovém nebo mandlovém mléku, aby i on mohl vánočku a nebylo mu po ní špatně. Jen jsem se chtěla ujistit, že z takové alternativy mléka vzejde jezitelná věc...

Myslím, že zbytečně řešíte jaké mléko za kravské mléko. Když dáte vodu rozdíl nepoznáte. :) Takové sojové mléko není mléko, je to sojový škrob ve vodě atd... ani to není mléko, ale nápoj. :-D

cesmina*

Tato rostlinná mléka nemléka jsou pouze rozmixované s vodou a potom zcezené např. mandle ,mák ,soja ,pohanka .Což je v případě mandlí nelevná záležitost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]