Nejste přihlášen/a.
tak samozřejmě snad každý ví, že nesmíte dělat, žádné divadelní výstupy, žádné ježišmarjákování. Žádné takové No ježišmarjá! Ty chceš dostat žloutenku! Ale už ať jsi v koupelně! Takto opravdu ne, protože maloši si pamatují úplně všechno a velmi rychle začnou rozpoznávat, že je nutíte k něčemu, co sami neděláte a proto to asi není zas tak moc důležité. Pak se spolehlivě stane, že váš maloch někde na zahradě u babičky či u sousedky vytáhne mrkev ze země, ocvrnká mravence a žížaly a mrkev sní tak jak je, i s nánosem hlíny a prachu.
Chce to pozitivní přístup. Naučte je básničku.
Lžíce nože vidličky chtějí čisté ručičky.
Čistá ručka dává mňam, bříško říká to se mám.
No vidíte a já jsem na nervy, jelikož vnučka příjde ze školy a jde si umít ruce, jde jíst za pár minut a opět si jde umýt ruce, dojí a znovu, mě to příjde jako úchylka. Jdu z wc umyju si ruce, namažu krémem a znovu si je jdu umýt až zase jdu s wc, mezi tím klidně jím.
A to je ta s aspergerem? Protože oni vodu vyhledávají, uklidňuje je a taktéž u nich lze očekávat nějaké stereotypní chování.
U oběda jíme sice příborem (můžeme jíst i rukama, třeba chleba, pečivo k polévce), ale více než polovinu denních jídel mohou tvořit potraviny, které jíme rukama. A pravidelné mytí rukou před každým jídlem se stává pak u dětí návykovým. Umyjí si je i před svačinou, kdy jí více rukama (třeba ovoce, chleba ap.).
V jednom časopise jsem četl, že špinavé ruce nemusí nutně znamenat zdravotní potíže. Také po použití čístého a udržovaného WC se dá uchopit jídlo většinou bez následků. Odborníci dělali pokusy a zjistili, že běžná špína není až tak škodlivá. Mnohé částice projdou bez újmy na zdraví. Daleko větší problém jsou například WC na nádražích, místa, kde se setkává více lidí nebo třeba obyčejná houbička na nádobí. Ruce si možná myjeme především pro pocit čistoty, nikoho by asi nenapadlo jíst po použití WC a toaletního papíru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.