Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy slepit vánoční cukroví

Od: editka odpovědí: 9 změna:

Prosík, za jak dlouho po upečení se slepuje linecké marmaládou?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

4x

Slepuji hned po upečení a je báječné .Dám do plechové krabičky . Ale necukruji.

hodnocení

1x

Marmeládou můžete hned, jak vychladnou. Hezky se proleží a zvláční.

junkers*

maky: není pravda - marmoška se prolákne těstem kolem dekorační díry a vypadá to hnusně - zvlášť, když je to pocukrované.

pb®
hodnocení

1x
Já lepím až těsně před. Mám recepty na opravdu křehké cukroví, nevím co to je, že se musí cukroví uležet, aby změklo. Perníčky nepeču. Takže slepit těsně před podáváním, aby od marmelády moc nenavlhlo.

hodnocení

1x

Ze zkušenosti vím, že když slepím linecké marmeládou hned po upečení, tak zvlhne až moc a není to ono. A to mám domácí rybízovou bez zrníček. Tu pravou "lineckou". Takže slepuji až po porcích, třeba když čekám návštěvu tak ráno slepím. Jinak cukroví z lineckého těsta jinou náplní, třeba vařeným čokoládovým krémem klidně slepím a nazdobím po vychladnutí kousků. To nevadí, ale marmeláda ano, tak je vlhká a cukroví už není tak křehké. Ale pozor, ono také záleží na tom, na silné máte těsto. Já dělám tenké, ale někdo má tlusté kousky a tvrdé, asi nějaký jiný recept a ty maže jenom tenkou vrstvičkou marmelády a vtom případě to nevadí, ale také to není moc dobré.

fialka2
hodnocení

0x

Dělávám za 1-2 dny, někdy i trochu později. Nikdy se mně nestalo, že by vypadalo kolem otvorů nehezky. Záleží také na kvalitě marmelády. Hlavně neopatlat cukroví, chce to slepovat pečlivě. Používím jen domácí a rybízovou, cukroví je vždy výborné. Také ukládám do plechových kravic a nesypu cukrem. To event. až se podává.

junkers*

No - mě se to stalo. Otvory vypadaly jako psí prdel. Proto je zapotřebí neustále varovat - a nelepit moc do zásoby. Jinak chutnalo to skvěle, to zas jo.

Kdy slepit vánoční cukroví

zirafka
hodnocení

0x

Slepuji až těsně před podáváním, několikrát se mi stalo, že zavařenina / domácí / v cukroví dost ztuhla.

hodnocení

0x

Já jsem tuhle práci zadala dcerce, dítěti. Dala jsem ji na klín vál na nudle, na to cukrovko a džem a příborový nůž a židli mezi dveře obýváku, k televizi. :-D Část jsem neslepovala mamtěrádou, ale ořechovým krémem do išlerek a na to kopičku zkaramelizovaného kondenzovaného mléka a ořech. Paráda veliká!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]