Nejste přihlášen/a.
Prosík, za jak dlouho po upečení se slepuje linecké marmaládou?
Ze zkušenosti vím, že když slepím linecké marmeládou hned po upečení, tak zvlhne až moc a není to ono. A to mám domácí rybízovou bez zrníček. Tu pravou "lineckou". Takže slepuji až po porcích, třeba když čekám návštěvu tak ráno slepím. Jinak cukroví z lineckého těsta jinou náplní, třeba vařeným čokoládovým krémem klidně slepím a nazdobím po vychladnutí kousků. To nevadí, ale marmeláda ano, tak je vlhká a cukroví už není tak křehké. Ale pozor, ono také záleží na tom, na silné máte těsto. Já dělám tenké, ale někdo má tlusté kousky a tvrdé, asi nějaký jiný recept a ty maže jenom tenkou vrstvičkou marmelády a vtom případě to nevadí, ale také to není moc dobré.
Dělávám za 1-2 dny, někdy i trochu později. Nikdy se mně nestalo, že by vypadalo kolem otvorů nehezky. Záleží také na kvalitě marmelády. Hlavně neopatlat cukroví, chce to slepovat pečlivě. Používím jen domácí a rybízovou, cukroví je vždy výborné. Také ukládám do plechových kravic a nesypu cukrem. To event. až se podává.
Já jsem tuhle práci zadala dcerce, dítěti. Dala jsem ji na klín vál na nudle, na to cukrovko a džem a příborový nůž a židli mezi dveře obýváku, k televizi. Část jsem neslepovala mamtěrádou, ale ořechovým krémem do išlerek a na to kopičku zkaramelizovaného kondenzovaného mléka a ořech. Paráda veliká!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.