Nejste přihlášen/a.
Určitě nevadí použít obojí. Krém i impregnaci. Ovšem impregnace se prý má použít jako první (dostane se hlouběji). Krém až poté.
Jinak co se týká těch ztmavlých špiček, jsem už dostatečně poučena a vždy nejdříve zkouším na botách v patní části. On i bezbarvý krém dokáže kůži pěkně změnit. Ona je totiž suchá a krémem jí dodáte vlhkost = ztmavne. Náprava možná není, možná časem se to samo trochu srovná. Pokud nejste extra puntičkář a nejsou tam viditelně ohraničené fleky, neřešila bych to. I v obchodě lze vidět obuv s takto ztmavlou (naleštěnou) špičkou. Záměrně. M.
No jo, malá vzdálenost nástřiku. Kůže vypadá kvalitně, takže chyba bude opravdu v aplikaci
Presne tak mi bylo receno. Jen jsem botu nastrikala ze vzdalenosti asi 10cm, ne 20. Dle meho by to na kozene bote nemelo delat problem, stejne jsem to cele postrikala dost vyzivne a byl pod tim krem., coz znamena ze impregnace nesla primo na neosetrenou kuzi. Extra puntickar bohuzel jsem a boty jsem si koupila hlavne pro zbarveni spicky! Ktera je total znicena...jsou tam viditelne ohranicene fleky...je to takova mapa, ci nocni obloha!
) Ta ztmavla spicka je fajn, proto jsem si boty koupila-zamer. Jde mi o ty fleky na horni plose, "za" spickou, ktere byly zpusobeny nastrikem impregnace. Oni mi za mesic urcite reknou, ze jsem si to zpusobila sama, to je jasne , ze mi to neuznaji, co ja jim mohu na to rici, ze ano...Dekuju vam za snahu a odpoved.
Já se rozhodně nechci přít, ale impregnuji i plátěnky i kožené boty už snad 10 let. Je dobré nejprvě nastříkat, tak dlouho, dokud sají a až pak, po zaschnutí, namazat. A je k dostání impregnace s nanotechnologií. Je úžasná, zvláště pak na broušenou kůži. Jasně že i na leštěnou, vlastně na všechno.
Já si myslím, že tím, že jste je namazala, zalepila jste póry a impregnace nevsákla.
Na takové boty dávám jenom krém. Voda po nich steče i před ošetřením.
Impregnaci mám na ty broušené, co vypadají semišově nebo mají textilní plošky, aby jejich povrch nemohl snadno vsáknout vodu.
Obojí by mne nenapadlo. A když už, tak nejdřáv impregnaci.
Možná se to časem ztratí, vymizí ta hranice.
Nejvetsi paradox je, ze na mou starou obuv nepouzivam temer nic, krome na cerne, na kterych se neda nic zkazit...a tak jsem si vse vzorne koupila a sla podle navodu a znicila jsem si nove boty! ha ha ha Ja totiz jsem strasnej detailista a takto znicene boty nosit nejsem schopna. Predpokladam, ze je za mesic dostanu s tvrzenim, ze to je ma chyba, takze si je odvezu na chalupu a budu pokracovat v cerne obuvy a zadna hneda. Dekuju moc za odpoved.
Možná jste zvolila špatný postup. Asi se nemělo použít obojí. Krém funguje částečně i jako impregnace a po vyleštění zlepšuje lesk. Impregnace je spíš pro získání neprostupnosti vody a změkčení suché kůže. Třeba po vymáčení a usušení kůže ztvrdne. Asi se to mezi sebou nějak chemicky pere.
Nezvolila, tak mi rekl prodejce. Nejdrive krem a nasledovne impregnaci. Coz jsem tak ucinila, ale nemerila jsem, z kolika cm botu impregnaci strikam...bylo napsano z 20cm, mam dojem, ze jsem postrik ucinila bote blize! ) Kazdopadne by to dle mne fleky udelat nemelo, jelikoz jsem to pak postrikala cele...jde mi ted spise o to, jak mam dat impregnaci dolu z boty, jestli na to existuje nejaky prostredek.
Diky za snahu odpovedet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.