Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničená obuv

Od: zuzana* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den. Včera jsem si zakoupila kožené boty a v prodejně koupila i rovnou krém a impregnaci. Boty jsem nejdříve nakrémovala a pak nastříkala impregnaci. Udělalo se mi ihned na špičce toto,viz foto. Nastříkala jsem ještě několikrát impregnaci,s úmyslem,že to může pomoci,ale pouze mi stékala po okrajích a tím jsem zhoršila situaci.Zaschlo to tam.Odnesla jsem boty na reklamaci,prý to dají k vyřízení,ale nevypadá to pro mne úspěšně.
Jak bych mohla sama vrátit boty do původního stavu? Jde to nějak?:(

Zničená obuv
Zničená obuv #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Určitě nevadí použít obojí. Krém i impregnaci. Ovšem impregnace se prý má použít jako první (dostane se hlouběji). Krém až poté.

Jinak co se týká těch ztmavlých špiček, jsem už dostatečně poučena a vždy nejdříve zkouším na botách v patní části. On i bezbarvý krém dokáže kůži pěkně změnit. Ona je totiž suchá a krémem jí dodáte vlhkost = ztmavne. Náprava možná není, možná časem se to samo trochu srovná. Pokud nejste extra puntičkář a nejsou tam viditelně ohraničené fleky, neřešila bych to. I v obchodě lze vidět obuv s takto ztmavlou (naleštěnou) špičkou. Záměrně. M.

doplněno 07.12.19 10:03:

No jo, malá vzdálenost nástřiku. Kůže vypadá kvalitně, takže chyba bude opravdu v aplikaci ;)

zuzana*

Presne tak mi bylo receno. Jen jsem botu nastrikala ze vzdalenosti asi 10cm, ne 20. :) Dle meho by to na kozene bote nemelo delat problem, stejne jsem to cele postrikala dost vyzivne a byl pod tim krem., coz znamena ze impregnace nesla primo na neosetrenou kuzi. Extra puntickar bohuzel jsem a boty jsem si koupila hlavne pro zbarveni spicky! Ktera je total znicena...jsou tam viditelne ohranicene fleky...je to takova mapa, ci nocni obloha! :)) Ta ztmavla spicka je fajn, proto jsem si boty koupila-zamer. Jde mi o ty fleky na horni plose, "za" spickou, ktere byly zpusobeny nastrikem impregnace. Oni mi za mesic urcite reknou, ze jsem si to zpusobila sama, to je jasne , ze mi to neuznaji, co ja jim mohu na to rici, ze ano...Dekuju vam za snahu a odpoved.

hodnocení

2x

Já se rozhodně nechci přít, ale impregnuji i plátěnky i kožené boty už snad 10 let. Je dobré nejprvě nastříkat, tak dlouho, dokud sají a až pak, po zaschnutí, namazat. A je k dostání impregnace s nanotechnologií. Je úžasná, zvláště pak na broušenou kůži. Jasně že i na leštěnou, vlastně na všechno.

doplněno 07.12.19 10:29:

Já si myslím, že tím, že jste je namazala, zalepila jste póry a impregnace nevsákla.

zuzana*

Proste jsem mela smulu, dle meho shit kuze. :) Nikdy se mi to nestalo.

hodnocení

2x

No já nevím, ale určitě jste stříkala celé boty, nejenom tu část, kde se udělala mapa. Tak jak je to v tom případě možné, že že se udělaly mapy pouze na tom nártu a dál už ne? To bych chtěla, aby mi v tom obchodě vysvětlili. Podle mne to na reklamaci je, ale budete muset bojovat.

liska5
hodnocení

1x

Na takové boty dávám jenom krém. Voda po nich steče i před ošetřením.

Impregnaci mám na ty broušené, co vypadají semišově nebo mají textilní plošky, aby jejich povrch nemohl snadno vsáknout vodu.

Obojí by mne nenapadlo. A když už, tak nejdřáv impregnaci.

Možná se to časem ztratí, vymizí ta hranice.

zuzana*

Nejvetsi paradox je, ze na mou starou obuv nepouzivam temer nic, krome na cerne, na kterych se neda nic zkazit...a tak jsem si vse vzorne koupila a sla podle navodu a znicila jsem si nove boty! ha ha ha Ja totiz jsem strasnej detailista a takto znicene boty nosit nejsem schopna. Predpokladam, ze je za mesic dostanu s tvrzenim, ze to je ma chyba, takze si je odvezu na chalupu a budu pokracovat v cerne obuvy a zadna hneda. :) Dekuju moc za odpoved.

kepler*
hodnocení

0x

Možná jste zvolila špatný postup. Asi se nemělo použít obojí. Krém funguje částečně i jako impregnace a po vyleštění zlepšuje lesk. Impregnace je spíš pro získání neprostupnosti vody a změkčení suché kůže. Třeba po vymáčení a usušení kůže ztvrdne. Asi se to mezi sebou nějak chemicky pere.

zuzana*

Nezvolila, tak mi rekl prodejce. Nejdrive krem a nasledovne impregnaci. Coz jsem tak ucinila, ale nemerila jsem, z kolika cm botu impregnaci strikam...bylo napsano z 20cm, mam dojem, ze jsem postrik ucinila bote blize! :)) Kazdopadne by to dle mne fleky udelat nemelo, jelikoz jsem to pak postrikala cele...jde mi ted spise o to, jak mam dat impregnaci dolu z boty, jestli na to existuje nejaky prostredek. :) Diky za snahu odpovedet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]