Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika na akné

Od: michaella* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, chtěla bych se zeptat zda nemáte někdo nějakou radu či tip na problematické akné? Vystřídala jsem už 4 kožní a pořád nic ani jedna z nich mě nedala antibiotika ptala jsem se ale odpověd byla že to co mi předepíšou bude fungovat. Vyzkoušela jsem mnoho přípravků za velké peníze a už si nevím rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x
Zdravím. Kolik je vám let? Brát antibiotika na akné je velmi nerozumné. Můžete dostat vážnou nemoc, a anti. už vám nebudou zabírat. Navíc většinou akné způsobuje "nepohoda" ve střevech. Pro začátek pravidelně pijte kefír a ze stravy vyřaďte jídla ostrá, tučná, kořeněná. Na problémy tohoto typu je tady "odborník liska5". Vyzkoušejte, co ona vám poradí. Ida

hodnocení

2x

O antibiotikách na akné jsem ani neslyšel a osobně bych je nechtěl. Na akné působí mnoho věcí, od čokolády po Coca colu, stres a další věci. Prvně se zkuste sousetředit na jídelníček a vyřadit z něj problematické věci.

Co si pamatuji, tak holky akné často řešily přes antikoncepci...

Brát kvůli akné antikoncepci - to už je stejná "prasárna" jako brát na něj antibiotika. Obojí ale funguje, to je fakt...

av
hodnocení

2x

Kdysi jsem antib. brala a to jednu tbl. denně asi po dobu 3 měsíců s přestávkami a zabralo jedině to. Ale také jsem měla potom z toho špatné jaterní testy, ale mně to tehdy nevadilo, pro mě bylo důležité, že mám čistou pleť a na játra vidět nebylo-to byla tehdy moje logika. Dnes už myslím kožní tuto léčbu neupřednostňují. Nechce to také kyselé ovoce, okurky nebo ostré koření, ne moc mléka.

liska5
hodnocení

0x

Především vyřaď sladkosti a slazené nápoje, instantní polévky, levné uzeniny, paštiky, trvanlivé majonézové saláty. Z mléčného zatím jen kefíry. Jez více zelené listové zeleniny, ideálně denně petrželovou nať, luštěniny, cereálie, ořechy mandle, prostě stravu plnou vitamínů a minerálů. Pouze mléčná strava např. způsobuje nedostatek Fe / železa/. Ten je uváděn, jako jedna z příčin akné. Někomu pomáhá antikoncepce. Nepíšeš věk.

pi*
hodnocení

0x

Pomáhá něco z řady tetra, ale pozor, dlouhodobé užívání (krátkodobé nemá smysl) způsobuje porušení skloviny, vypadá to obzvlášť na zadní straně jako popraskané zuby.

Jo a celé to funguje jen po dobu užívání, pak brzy poté se vrací původní stav.

Též pomáhá horské sluníčko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]