Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasknuty chleba

Od: seanx® odpovědí: 5 změna:

Ahojte, neviem, kde robim chybu, ale vzdy mi chleba pri peceni praskne dole na celej strane. Naposledy sa uz skoro nezmestil do rury. :)

Chutovo je vyborny, len ten to prasknutie...

- chlieb nie je kvaskovy

- muka nebyva studena

- kysne 1,5 hod cesto a 0,5 hod chleba

- pecenie na 210 st prvych 10 min, potom na 185 st dalsich 25 min (vrchny a spodny ohrev)

- nazaparujem a davam ho na horuci plech

Viete mi poradit cim to moze byt?

Dakujem.

Prasknuty chleba

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Asi takhle ;)

youtu.be/...

fakus*
hodnocení

0x

Peču kváskový chleba.Taky mě ze začátku praskal.Trvalo to skoro půl roku,než jsem to vychytal. Chce to přesně vážit indegrience a taky hodně záleží, na délce kynutí. Ono trefit se do toho, jak ještě dlouho nechat těsto odpočívat a kynout, kdy už jej dát na plech je alchymie. Do trouby ještě dávám na prvních 10 min. plechový hrnek s vodou, který pak vyndám a peču dál.Při tom pečení chleba ještě zvedne.Záleží jak moc je nakynutý. Víc jak dva roky už jsme nekupovali chleba.Nakupujte jen jeden druh mouky a zkoušejte.Když to nepujde, zkusit jinou mouku.Používám jen žitnou a pšeničnou.Tak držím palce ;)

veronica
hodnocení

0x

1. Může být těsto moc řídké, nebo naopak moc husté (vyladit množství vody)

2. Chybné ruční zpracování kynutého těsta (málo prohnětené), nebo tvaru - uzavření.

hodnocení

dakujem za rady, asi to bude 2., tak to vyskusam zmenit a uvidim. :)

host
hodnocení

0x

Když se peče mazanec, tak se nahoru nožem udělá křížek, aby pára měla kudy uniknout a aby mazanec při rozpínání těsta, které stále ještě kyne i v troubě, nepraskl. Možná by to šlo u chleba také? Nebo vidličkou nahoře propíchnout pár dírek? Není to odpověď, jsou to úvahy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]