Nejste přihlášen/a.
Ahojte, neviem, kde robim chybu, ale vzdy mi chleba pri peceni praskne dole na celej strane. Naposledy sa uz skoro nezmestil do rury.
Chutovo je vyborny, len ten to prasknutie...
- chlieb nie je kvaskovy
- muka nebyva studena
- kysne 1,5 hod cesto a 0,5 hod chleba
- pecenie na 210 st prvych 10 min, potom na 185 st dalsich 25 min (vrchny a spodny ohrev)
- nazaparujem a davam ho na horuci plech
Viete mi poradit cim to moze byt?
Dakujem.
Peču kváskový chleba.Taky mě ze začátku praskal.Trvalo to skoro půl roku,než jsem to vychytal. Chce to přesně vážit indegrience a taky hodně záleží, na délce kynutí. Ono trefit se do toho, jak ještě dlouho nechat těsto odpočívat a kynout, kdy už jej dát na plech je alchymie. Do trouby ještě dávám na prvních 10 min. plechový hrnek s vodou, který pak vyndám a peču dál.Při tom pečení chleba ještě zvedne.Záleží jak moc je nakynutý. Víc jak dva roky už jsme nekupovali chleba.Nakupujte jen jeden druh mouky a zkoušejte.Když to nepujde, zkusit jinou mouku.Používám jen žitnou a pšeničnou.Tak držím palce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.