Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchování potravin na dovolene

Od: jarm® odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny. Cestujeme na dovolenou bez stravy. Které potraviny (jídla) se dají sterilovat a převézt ve sklenicích ,aby se nezkazily. Jaký je postup při přípravě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

2x

Navařím guláš, směs na špagety, slepici na paprice, znojemskou, pečené kuře, ražničí, klobáse...všechno to nacpu a naleju do sklenic a dám zavařit. Od varu vařím 1 hodinu, vypnu sporák a až to vychladne vytáhnu a je to. Podruhé už to nezavařuju. Jezdíme na max 10 dní a takto nám to v pohodě vydrží...nic se zatím nepokazilo.

Někdo dokonce zavařuje i řízky...ještě jsem to nezkoušela.

limetka*
hodnocení

1x

Maso je třeba uvařit, podusit nebo upéct do stavu, kdy není ještě úplně rozpadací, ale už by se dalo jíst, pak do zavařovaček, používám omniovky, červená víčka a dát sterilovat na 100 °C na 60 minut. Pak sklenice vyjmout, nechat stát 24 hodin v kuchyni a znovu sterilovat na 100 °C na 60 minut. Ze zeleniny zavařuju např. cibulovo-parikovo-rajčatové lečo, pokud jedu někam, kde není dostupná čerstvá zelenina. Sterilace ale jen na 85 °C.

amlim*
hodnocení

1x

Já jsem měla vyzkoušené na dovolené- guláš a pečené vepřové(klasicky zavařené). Z toho jsem pak kouzlila na místě, třeba rizoto.To už záleží na fantazii kuchařky. *palec*

hodnocení

1x

Když jsme měli přívěs a byli u moře třeba 6 týdnů, zavařila jsem guláš. Hovězí, vepřový a i koňský. *hi* Nezahuštěný, kořeněný jen málo. Na místě jsem jednu sklenici vyklopila a vylepšila - červená paprika nebo česnek, rajčata, paprika a rajčata, zelenina na kostičky nebo nic. Jednou k tomu knedlík z prášku, rýže, jednou kolínka nebo špagety, brambory nebo chleba, takový ten bílý.;) A zahustila. Na špagety více, k bramborám méně. Měla jsem i upečené a zavařené kuře a vepřovou krkovičku. I ptáčky jsem měla, takové malé. *hej*To vaření u vody bylo bleskové se spoustou jakéhokoliv salátu. A tady po Česku i pes měl svoje skleničky. A naše guláše zmrzlé v příruční ledničce. *smich* Říkali mi, že nesmím, když zavařuji, dát cibuli, prý se zkysne všecko. Ale mi se nikdy nic, za těch 10 let, nezkyslo a pokaždé to bylo jiné jídlo.;) Ať se vám dovolená vydaří a není nic, co by vám ji zkazilo nebo zkomplikovalo.*slunce*

limetka*

Na cibulce to maso dusím a taky mi nikdy nic nezkyslo, ale kamarádka tvrdí, že se nemá používat kmín, když to chci pak zavařovat, právě aby se to nezkazilo, tak ho raději nedávám a přidám ho až na místě při tom "kouzlení"

innkas*
hodnocení

0x

Já si na dovolenou zavařuji maso tak,že ho uvařím v papiňáku jen s vodou a solí ,tak aby se nerozpadalo a pak horké dávám do sklenic a zaliji vývarem,aby bylo ponořené.Zavařuji na bodu varu asi 30 min.

Pak na dovolené usmažím cibulku,přidám maso i se šťávou a podusím třeba na houbách,na kmíně a pod.,prostě podle chuti,jde použít i na špagety,cibulku,maso bez šťávy a kečup a je hotovo.Používám ho i na guláš,abych nemusela vozit tolik koření,dám maso na cibulku ,přidám gulášovou polévku z pytlíku,dochutím a dle potřeby zahustím.Je to rychlé,protože maso je už předvařené.Lze ho i rozmačkat vidličkou a dát na chleba,fantazii se meze nekladou.Ačkoli doma polévky z pytlíku nepoužívám,na dovolené jsou fajn a jak vidíte,ne jen jako polévka.Dobrá je i sýrová omáčka v prášku,lze jí přelít těstoviny a mám chutné jídlo,nebo ji trochu víc naředím a udělám krémovou polévku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]