Nejste přihlášen/a.
Někde jsem slyšela větu, že paní xyz, upozadila skládání a jen zpívá a to že je škoda. Od té doby přemýšlím, jakým slovem bych ho nahradila. Máte nápad?
Upozadit slyším prvně a vůbec se mi nelíbí. Upřednostňuje zpívání před skládáním, skládání odsunula na vedlejší kolej, jsou i další možnosti, jak toto vyjádřit.
Možná to chce více slov - slovní spojení. Upozadit - ponechat v zadu, odsunout (ve smyslu časových priorit), upřednostnit něco jiného, úmyslně opomenout, odložit "na Indy"...
No z toho textu možná spíše "nahradit" - jedno druhým ...
jooo, jak to tak probíráme, vidím ideální náhradu toho slova - "vys..la" se na to a už jen ... :D
Pardon - teď po těch možnostech vidím v textu jasné upozadění výrazů vulgárních s nahrazením onoho "upozadit"
Klidně mohli napsat, že skládání odsunula do pozadí a nyní už raději jenom zpívá.To slovo "raději" kompenzuje slovo "jenom" a dá se lehce pochopit, že občas se přece jen ke skládání vrátí. Jinak mi slovo "upozadila" tak nějak nevadí, jelikož vystihuje situaci docela přesně. Možná šetřili místem ve sloupku, nebo mluveným slovem kvůli vymezenému času. Nevím Ale dneska je každá vteřina drahá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.