Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit dítě spát v noci?

Od: kleris26 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, nemáte prosím někdo nějakou radu, jak odnaučit dítě (13 měsíců) spát v noci celou noc? Budí se s brekem téměř každou hodinu. Děkuji a pěkný den všem!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

5x

Předpokládám, že myslíte, jak NAUČIT dítě spát celou noc.. ;)
Tak zaprvé, nejsem sama máma, takže to jistě budete brát s náležitou rezervou a děláte dobře. Ale chci Vám poradit zprostředkovaně, jak radila kdysi "dopředu" jedna moje výborná kamarádka mně (mimochodem je to kvalifikovaná "nanny" - jak víte, anglický sociální systém má hromadu chyb, ale jestli něco umí, pak vzdělávání vychovatelek, nannies apod.). Tato mladá dáma má sama dvě dcery a při poslední návštěvě (už před pár lety), její tehdy jediná dcera, cca rok, také měla potíže spát. A pomáhalo toto - přijít do pokoje, tiše promluvit, ale NEDOTÝKAT se. Nepozdávalo se mi to, ale na její dceru to zafungovalo. V onom 3letém kurzu pro budoucí nannies se údajně dozvěděla, že dítě potřebuje vědět, že je rodič nalbízku, že zkrátka není samo. Když ho ale vezmete do náruče, nebo hladíte, podmíní si usnutí tímto dotykovým reflexem. Když ale uslyší, že jste tam, přestane se bát, že je samo, a zároveň klidně usne i bez hlazení. Kamarádka slavila úspěch velice rychle, cca po 3-4 týdnech dítě spalo klidně (samo v pokoji, podotýkám) a od té doby spí pořád bez problémů. Tak to zkuste, třeba to pomůže a bude jako andílek *andel*

hodnocení

2x

Souhlasim, jen to chce pevne nervy, po dobu nez se dobra vec podari bude v noci asi hoodne muziky :)
PS: Bohuzel toto jde jen pokud mate jedno dite. My mame jedno 4-lete a pak dvojcata 1rok, spi v jedne mistnosti (jinak to bohuzel nejde, domek je ve vystavbe). Pak je to nocni buzeni katastrofa. *ee*

verunka07*
hodnocení

2x

Pěkný den! Moje mamka dávala mojemu hyperaktivnímu bráškovi-jak byl ještě malej meduňkový čaj na zklidnění a na spánek.Když ho vypil,po půl hodině byl jako beránek a spal celou noc.Dá se koupit v lékárně-speciální pro malé děti a nebo v drogerii,ale já bych spíše volila ten z lékárny. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]