Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dámská peněženka jako dárek

Od: damandys odpovědí: 28 změna:

Zdravím všechny rádce. Chtěl bych koupit jako dárek dámskou peněženku, ale moc se v tom nevyznám. Přemýšlím, která by byla praktická a udělala radost. Výběr je velký a nejvíce se mi zatím líbil tento typ: inpenezenky.cz/...
Díky za případné další zajímavé odkazy.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mne se moc libi

farm
hodnocení

3x

Jako dárek je peněženka pěkná. Líbí se mi kůže, tj.materiál přírodní, nepřehnané množství přihrádek na karty i výrazná barva, ale ta by měla s něčím ladit (boty, šátek, kabelka) nebo být oblíbenou barvou. Ten šátek / šálku / kapesníky být vámi zkusím pak vyhledat přesně v tónu a přibalit. Jediné nevýhodné snad je zvlášť otevírat přihrádku na drobné a zvlášť na papírové peníze. Také proto doporučuji mrknout na stávající partnerčiny peněženky: Jestli takovou oddělěnopřihrádkovou používá, není překážek. Je zvyklá.

etana*
hodnocení

2x

Je moc hezká, Gregorio má pěkné věci, i kabelky. Tento eshop v odkazu je ode mne vyzkoušený, bez problémů. gregorio.cz/...

damandys
hodnocení

Děkuji za názor, asi objednám.

lidus*

hodnocení

2x

Nevím, jak je na tom dáma, ale třeba pro mě je peněženka natolik osobní (snad až intimní) věc, že bych nechtěl, aby mi ji kupoval někdo jiný.

etana*

Dámy to tak neprožívají, pro ně je to modní doplněk, ne obraz jejich ega.

vilik*
Etano, a proto jsou krámy plné ženských, které se miliony člověkohodin snaží najít něco, v čem jim nebudou vidět špeky.
etana*

:) To s egem nemá nic společného, to dělají z ohledů k chlapům, aby tito na špeky nemuseli koukat. Jsme prostě hodné a citlivé. Kdyby se podobně chovali i muži, nemusela jsem v létě v tramvajích občas toužit vypláchnout si oči louhem.

vilik*
Nemusíte mi nic vysvětlovat. Já s manželkou chodím nakupovat a všímám si chování ostatních žen v obchodech.
Občas se hlasitě rozesměju, když vidím některé kreace, které jsou ženy ochotny koupit. Dokonalý marketing, přesvědčit ženy, že bez červené umělé ovčí hazuky a žlutých punčoch v rybářských holínkách nemůžou konkurovat ostatním ženám a najít štěstí, lásku, dobrou práci...
etana*

Kam to proboha chodíte s manželkou nakupovat? Do SAPA?

vilik*
No, zrovna tuhle kreaci jsem zahlédl v jednom OC v Praze. Další podobné nebyly výjimkou. To víte, Black friday sleva na všechno nezlevněné zboží udělá divy :).
Ale abych byl k tématu, ne, nikdy bych si nedovolil koupit mé ženě peněženku, kabelku nebo oblečení, které by sama nevybrala.
roman*

Taky jsem toho názoru. Neumím si představit, že já bych dostal peněženku, aniž bych si ji vybral sám ...

Jethro má pravdu, taky bych bez vlastního posouzení peněženku nebrala. Ale ano, jsem žena, kterou zajímá nejdřív praktická stránka doplňku, pak teprve vzhled i materiál... a cena. Například mě neskutečně štvou peněženky, do kterých se nevejde na šířku tisícovka a musí se pak nosit přeložená (nebo se zmuchlanými rohy). To je takové moje nejvýznamnější kritérium. No a musí mít prostornou kapsičku na drobné, ty minischránky se zipem u mě neuspějí. A zároveň musí být kompaktní, vejít se do mojí miniruky.

Ale každá žena to má jinak. A právě proto by se mi peněženkou nikdo nezavděčil. Minulé Vánoce jsem jednu dostala - od člověka, se kterým se vídám jednou za rok. Je moc hezká i netradiční (ten člověk hodně cestuje, takže není odsud), snad i kvalitní, ale skladbou mi nevyhovuje. Takže ji mám doma a uchovávám v ní cizí měny.

renda2

viliku, byla jsem taky nalákaná na Black Friday, natěšená do Marks a Spencera, že si tam koupím kalhoty a ještě něco pěkného na sebe. Dlouho jsem byla v kabince a u pokladny došlo ke zklamání. Nebyla na to žádná sleva, ani na rolák. Jenom na kabáty a svetry. Přesto jsem si to koupila, když už jsem tak dlouho vybírala a na příště budu mít slevu 200 Kč. Ale byla jsem zklamaná a raději už šla z OC pryč, abych zase někde nenaletěla. :(

dari
hodnocení

2x

Vaše vybraná peněženka vypadá docela luxusně, je moc pěkná, nevelká a hezky se vejde i do menší kabelky. Akorát že bankovky do ní vložené, jsou nadvakrát ohnuté, když se peněženka zapne. Já osobně takové bankovky nemám moc ráda, třeba když mi takovou vrátí někde u pokladny, ale to je zase moje věc.

hodnocení

1x

Jen muj poznatek.. Gregorio sice na oko vypadá pěkně ale je to ušité a dělané trochu horkou jehlou.Oni i ceny tomu trochu odpovídají.Já jsem měl peněženku,manželka kabelku,dcera peneženku a nevydrželo to. Trhali se nítě,šoupala se barva.Ani se mi nezdálo že je to kvalitní kuže.

Kdo chce na chvíli parádu tak asi jo ale kdo chce kvalitu aby to vydrželo tak je potřeba připlatit jako jsem to udělal já.A peněženka drží ale cena byla jinde.

Ale jak jsem psal je to pouze moje zkušenost už je to nějaký rok zpátky.Ale při dnešních poměrech kdy se ceny a tomu i kvalita tlačí dolu tak pochybuju že se to zlepšilo

etana*

No nevím, hádat se nebudu, měla jsem od nich pár kabelek a musela jsem je vyhodit po letech jen kvůli tomu, že už mne otravovalo nosit pořád stejné, neničily se, netrhaly ani nic jiného. Jde také o to, jak se o ty věci člověk stará, ale skutečně mi kvalita připadala velmi dobrá.

Jasně naprosto chápu a jen je fajn že jste byla spokojená.Moje zkušenost je opravdu trochu jiná.A o věci vubec všeobecně se staráme s manželkou myslím až moc dobře jsme dost konzervativní.Ale třeba u peněženky se moc starat nejde.Prostě ji otvírám,zavírám dám do tašky(náprsní kapsy) hotovo.Ale když stále odstříhávám trhajcí se nitě tak je to prostě otrava...

hodnocení

1x

S peněženkou je to podobné jako s kabelkou. Žena by si ji měla vybrat sama. Mně osobně by peněženka v odkazu nevyhovovala. Kdybych ji náhodou dostala, zůstala by asi v zásuvce jako rezerva na krátkou dobu, než si po své ztracené či poškozené peněžence vyberu jinou. Mám takové nevhodné dvě. Kdysi, když jsem hodně cestovala do ciziny, jsem si do druhé peněženky dávala cizí měnu.

hodnocení

0x
Není to můj styl. Nicméně, pokud má dáma podobný vkus, jako je tato peněženka, tak proč ne ;) ještě když máte výše uveden osvědčený odkaz.a cena je také nízká. Zajímavé. A tuto značku vůbec neznám. Alespoň jsem si rozšířila obzory ;)

marykaa
hodnocení

0x

Tak já si peněženku musím zásadně vybírat sama, potřebuji velkou, aby se papírové banovky nemačkaly, také to nemám ráda. Nosím též spoustu věrnostních kartiček, tak aby se vešly, někdy jsou ty slevy dost podstatné. Jen můj názor.

etana*

Dá se předpokládat, že tazatel svou manželku zná, takže ví, zda jí to udělá radost či bude remcat, že radši sama.

renda2
hodnocení

0x

A mně se nelíbí. U peněženky je těžký se trefit. Já bych si netroufala kupovat někomu peněženku, protože každému se líbí něco jiného. Něco jinýho by bylo, kdyby vyloženě řekla, že takovou by chtěla a líbí se jí. Navíc u peněženky nejde jenom o to, jestli se líbí, ale kouká se i na to, jestli je praktická. A některé ženy dávají přednost menším, jiné ženy zase velkým. Je to těžké. A i kdyby měla předtím velkou neznamená, že by chtěla opět velkou. Nemusí to tak být. Může chtít menší. Já osobně bych si peněženku sama chtěla vybírat.

doplněno 02.12.19 08:46:

Ještě Vám řeknu, že se mi stalo, že mi teta a i máma říkaly, že potřebují peněženku. Když jsem řekla, že jim koupím, tak obě řekly, že si samy musí vybrat, která se jim bude líbit a sedne jim. Mně samotné se každá peněženka nelíbí. Jsem vybíravá. A když už se mi nějaká líbí, je drahá. Ale mám zásoby doma. :)

doplněno 02.12.19 09:17:

Před 20 a více lety nebyl takový výběr peněženek jako je dneska. Tak si pamatuji, že mi sestra kupovala peněženku, která se mi líbila. Když výběr není, tak si člověk vybírat prostě nemůže. Dneska jsme "rozmazlený", tak si vybíráme.

Také bych si netroufla někomu kupovat peněženku, protože sama si ji vyloženě musím vybrat sama. Musí mít otevírání na drobné na takovou tu cvakačku, žádné na zip. Pak aby se otevřela zároven na drobné i na papírové, žádné otáčení a převracení peneženky a dost chlívků na kartičky. Každý máme jiné požadavky. :)

renda2

maky, už si dávám bacha na to, jakou kupuji, protože se mi stalo, že jsem si koupila na zip docela drahou peněženku v Globusu a za 2 měsíce se zip rozbil a já blbec účtenku zrovna pár dní předtím vyhodila. Jinak účtenky nevyhazuji, ale zrovna ano. Říkala jsem si, že jí reklamovat nebudu. A za pár dní bylo po zipu a tím pádem po peněžence. Kupuji i u Vietnamců a levnější. Dýl vydrží. Na zip kupuji dál, protože se mi líbí, ale ne drahé.

lucie*
hodnocení

0x

Tak já tyhle baculaté peněženky přímo nesnáším, je to jak cihla v kabelce. Já peněřenku vybírala několik měsíců, než jsme našla ideální střih a design ... kamarádky to maj podobně. Peněženka je věc, kterou se žena prezentuje a proto bych raději volila jiný typ dárku, at nestřelíte vedle.

lidus*
hodnocení

0x

Za mě NE, zapínání se v kabelce otevírá a i barva mě neoslovila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]