Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem dosatala od známých košík avokáda, ale nevím si s tím rady. Jednou nebo dvakrát jsem ho zkoušela, ale nějak mi nezachutnalo. Vím, že spousta lidí na něj nedá dopustit, tak možná dělám někde chybu já :D
Poradíte nějaký dobrý recept nebo tip na servírování avokáda?
Děkuji
No já nevím. Píšete že jste dostala košík avokáda. U nás se vypěstovat nedá, takže buďto to nejsou avokáda, nebo to ti známí pracují někde v supermarketu a nějak jim tam avodáda přebývala. Což bych se sakra divila, že by si mohli zaměstnanci nosit domů košíky těch plodů. Ale nešť, jen Vy víte jak to je doopravdy. Někdo zde napsal, že se u nás prodávají nedozrálá. Ale to vůbec nevadí. Já si vybírám nepoškozené plody i tvrdé a nechávám doma mimo lednici dozrát. Trvá to tak týden. Nejraději je mám rozpůlené, vyndám pecku a do prohlubně naleju nějaký dip, který mám ráda a jím lžičkou, vždy s troškou toho dipu. Nebo si udělám krevetový kokteil a naplním tím ty poloviny avokáda. Musí to být ty malé krevetky, prodávají je zmrazené a už předvařené. Takže určitě už nevařit, pouze hodit do horké vody nechat pár vteřin a sítkem vybrat a propláchnout ihned studenou vodou. Vysypat na čistou utěrku a odsát vodu a smíchat s majonézou, a dochutit dle vlastní chuti. Já si dělám majonézu sama. Můžete zlehčit jogurtem a tak dál. Koření neradím, každý má rád něco jiného.
Avokádo vždycky přijme chuť potraviny, do které bylo přidáno (zelenina, maso, ovoce). Výborné je taky v ovocném salátu nebo jako pěna: apetitonline.cz/...
Avokado mam moc rada. V obchodech se samozrejme prodava nezrale, protoze kdyz dozraje, jde to s nim rychle. Je dobre vybirat plody, ktere maji stale zbytek stopky. Dozraje dobre doma v papirovem pytliku, trva to podle mych zkusenosti maximalne dva tri dny. Nikdy by nemelo byt uplne mekke, protoze pak uz bude vevnitr hnede. A to je spatne. Melo by klast trosku odpor, jako kdyz si sahnete okolo sveho kolene . Rozkrojim ho, zaseknu nozem do pecky, opatrne, a vypacim ji. Nariznu na mrizku, prevrartim a vyloupnu do misky. Pridam mensi kousek rajcete, kousicek najemno nakrajene cibule, pepr, sul, drceny rimsky kmin, limetovou stavu, trosku nasekaneho cerstveho koriandru nebo petrzelky. Vidlickou trosku rozmackat, nemusi to byt uplna pasta. Nejlepsi je to samozrejme jako dip na tortilla chipsy, ale nekdy si to dam i na chleb z topinkovace k snidani. Nejlepe hned spotrebovat, jinak to zhnedne. Obcas ho prikryju v misce folii, kterou dam primo na ten dip, aby k nemu nemohl vzduch.
Pecka jde vyndat bez páčení, ani se do ní nemusí zasekávat nůž, tím se spíš to zralé avokádo poškodí. To tady někdy někdo v Čechách uváděl, aby to bylo zajímavější nebo co. Když je avokádo zralé, tak jde pecka vyndat prsty úplně v klidu. Mřížka se dělá na ovoci Mango. Nakrájí se na čtverečky až ke slupce a pak se obrátí. Vypadá to pak jako takový ježek a pak se lžičkou odkrajují jednotlivé dílky. Ale avokádo se tímto způsobem nekrájí. Pokud ho chcete na dip, tak stačí lžičkou vydlabat do misky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.