Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zpracovat avokádo?

Od: slunicko* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

dnes jsem dosatala od známých košík avokáda, ale nevím si s tím rady. Jednou nebo dvakrát jsem ho zkoušela, ale nějak mi nezachutnalo. Vím, že spousta lidí na něj nedá dopustit, tak možná dělám někde chybu já :D

Poradíte nějaký dobrý recept nebo tip na servírování avokáda?

Děkuji :)

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x

No já nevím. Píšete že jste dostala košík avokáda. U nás se vypěstovat nedá, takže buďto to nejsou avokáda, nebo to ti známí pracují někde v supermarketu a nějak jim tam avodáda přebývala. Což bych se sakra divila, že by si mohli zaměstnanci nosit domů košíky těch plodů. Ale nešť, jen Vy víte jak to je doopravdy. Někdo zde napsal, že se u nás prodávají nedozrálá. Ale to vůbec nevadí. Já si vybírám nepoškozené plody i tvrdé a nechávám doma mimo lednici dozrát. Trvá to tak týden. Nejraději je mám rozpůlené, vyndám pecku a do prohlubně naleju nějaký dip, který mám ráda a jím lžičkou, vždy s troškou toho dipu. Nebo si udělám krevetový kokteil a naplním tím ty poloviny avokáda. Musí to být ty malé krevetky, prodávají je zmrazené a už předvařené. Takže určitě už nevařit, pouze hodit do horké vody nechat pár vteřin a sítkem vybrat a propláchnout ihned studenou vodou. Vysypat na čistou utěrku a odsát vodu a smíchat s majonézou, a dochutit dle vlastní chuti. Já si dělám majonézu sama. Můžete zlehčit jogurtem a tak dál. Koření neradím, každý má rád něco jiného.

liska5

Jééé, Vy mi děláte chutě:-P

Liško, zkuste to. Je to výborné a najíte se. Jedno avokádo s s kreveteovým kokteilem a už nic víc jíst nemusíte. Teda já už nic víc pak nejím. Jsem nasycená. A nejím k tomu samozřejmě žádné pečivo, protože to už by byla kalorická bomba a já si tohle dělám většinou k večeři. *mnam*

 

hodnocení

0x
avatar kapkanadeje

Dobrý den. Zkuste z Avokáda udělat pomazánku. Tato chutná nám (ale jde dělat na spoustu jiných způsobů):

recepty.cz/...

Anebo zapečené Avokádo. Náplníte si ho tím, co vám chutná:

recepty.vareni.cz/...

 

liska5
hodnocení

0x

Košík? Jedno stojí 30-40kč. Nechutné je nezralé avokádo, které je tvrdé a nejde oloupat. Při pokojové teplotě za několik dní až týden dozraje. Mně chutná samotné, ukrajuji místo másla. Pomazánek je na internetu hodně. Dobré jsou ty jednoduché, kde je jen citron a česnek a trošku soli.

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

Mně ty pomazánky taky nechutnají, raději ho sním jen tak. A zkoušela jsem ho uzamíchat do salátu z nezdravých ale velmi dobrých surimi tyčinek a to mi chutnalo hodně.

 

hodnocení

0x

Avokádo vždycky přijme chuť potraviny, do které bylo přidáno (zelenina, maso, ovoce). Výborné je taky v ovocném salátu nebo jako pěna: apetitonline.cz/...

 

hahanaj*
hodnocení

0x

Avokádo samo o sobě je bez chuti - musíte si zvolit kam ho přidáte a jak ochutíte.Já miluji jentak na chleba plátky avokáda posolit a opepřit, ale dá se různě do salátů nakrájet nebo do pomazánek rozetřít vidličkou -hlavně ochutit kořením,pak si pochutnáte.

 

petrab*
hodnocení

0x

Mě taky avokádu chutná nejvíce samotné. Například zamíchané do salátu nebo jen tak na chleba s lučinou. Jinak jsou hodně dobré na různé dipy. Někdy budu muset vyzkoušet to avokádové smoothie, to jsem ještě nepila.

 

asd1
hodnocení

0x

Nejlíp samotné, ovšem musí být zralé (což je v ČR problém sehnat)

 

hodnocení

0x
avatar marianda

Avokado mam moc rada. V obchodech se samozrejme prodava nezrale, protoze kdyz dozraje, jde to s nim rychle. Je dobre vybirat plody, ktere maji stale zbytek stopky. Dozraje dobre doma v papirovem pytliku, trva to podle mych zkusenosti maximalne dva tri dny. Nikdy by nemelo byt uplne mekke, protoze pak uz bude vevnitr hnede. A to je spatne. Melo by klast trosku odpor, jako kdyz si sahnete okolo sveho kolene . Rozkrojim ho, zaseknu nozem do pecky, opatrne, a vypacim ji. Nariznu na mrizku, prevrartim a vyloupnu do misky. Pridam mensi kousek rajcete, kousicek najemno nakrajene cibule, pepr, sul, drceny rimsky kmin, limetovou stavu, trosku nasekaneho cerstveho koriandru nebo petrzelky. Vidlickou trosku rozmackat, nemusi to byt uplna pasta. Nejlepsi je to samozrejme jako dip na tortilla chipsy, ale nekdy si to dam i na chleb z topinkovace k snidani. Nejlepe hned spotrebovat, jinak to zhnedne. Obcas ho prikryju v misce folii, kterou dam primo na ten dip, aby k nemu nemohl vzduch.

Pecka jde vyndat bez páčení, ani se do ní nemusí zasekávat nůž, tím se spíš to zralé avokádo poškodí. To tady někdy někdo v Čechách uváděl, aby to bylo zajímavější nebo co. Když je avokádo zralé, tak jde pecka vyndat prsty úplně v klidu. Mřížka se dělá na ovoci Mango. Nakrájí se na čtverečky až ke slupce a pak se obrátí. Vypadá to pak jako takový ježek a pak se lžičkou odkrajují jednotlivé dílky. Ale avokádo se tímto způsobem nekrájí. Pokud ho chcete na dip, tak stačí lžičkou vydlabat do misky.

zdravim, hnědý avokádo trochu je špatné - nejedlé - nebezpečné zdraví? četl jsem i, že to může být jen otlačené, tak nevim.. začal jsem je nedávno jíst a stává se mi docela často, že jsou přezrálý..

 

hodnocení

0x
avatar aja1946
Já dělám pomazánku že surimi tyčinek plus citron a majonéza. Také lze okořenit a zapeci v toustovém chlebu.
prozeny.blesk.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nezralé avokádo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]