Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční punč, poměr surovin

Od: id odpovědí: 4 změna:

Zdravím chytré lidičky.

Doma vařím punč od oka - červené víno, rum, v černém čaji převařím hřebíček, skořici, badyán,přidám nakájený pomeranč a jablka, přidám hrozinky a mírně osladím. Ale nyní budu vařit na akci punč z 40 l vína a mám obavy, že se netrefím do poměrů. Zákon schválnosti funguje.

Otázka- kolik dáváte rumu na 1 litr vína? Nealkoholický (dětský punč ) budu vařit také, ale ten vařím z pomerančového džusu, tam nemohu nic pokazit. Prosím znalce punču o radu nebo alespoň o odhad, prostě co by vám chutnalo. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Uvařte si punč tak, jak jste zvyklý, ale měřte (važte), co tam dáváte. Zbytek je násobilka :)

id
hodnocení

Jo, to bych mohla si doma odvážit (odměřit) suroviny na punč. Jen mám strach, že to co chutná mně, nemusí chutnat 80% návštěvníkům. Proto jsem chtěla vědět jak to dělají jiní. Našla jsem na netu hafol receptů, vytvořila tabulku z deseti a podělila. Ale poměry se tak rozcházejí, že opět nejsem moudřejší. Na žádný solidní průměr jsem se nedostala.

Právě proto, že kolik lidí, tolik chutí, tak všem se stejně nelze zavděčit. Takže znovu: udělejte punč podle VAŠEHO osvědčeného receptu, u kterého máte jistotu, že se povede, a neexperimentujte na poslední chvíli.

hodnocení

2x
Zdravím. Ja dávám na pul litru vína 250 ml rumu...maminka na pul litru vina dava 200 ml rumu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]